Illatos hőlégfürdők - Illóolajok szaunázáshoz és a gőzbe

A wellness-szolgáltatások kiemelten fontos részeként említhetők meg a gyógynövény- és aromaterápiás kezelések, a különféle masszázsterápiák, valamint a vízkúrák és a váltakozó hőmérsékletű fürdők: szauna, gőzfürdő, vízbemerüléses eljárások. Ez utóbbiak élvezetére nemcsak a wellness-szolgáltatásokat nyújtó szállodákban, hanem fürdőkben és uszodákban is lehetőségünk nyílik...


Termofürdő, bioszauna

Semmi kifogásunk nem lehet a hagyományos finn szauna ellen, ám már léteznek újabb - és talán jobb -melegterápiák is...


Szaunázás – kicsikkel...

A rendszeres szaunázás egészségünk megőrzésének egyik nagyszerű és módfelett kellemes módszere. A kiadós izzadás, majd az azt követő „hidegsokk” erősíti immunrendszerünket. Ez az igazság nemcsak a felnőttekre, hanem a gyermekekre is vonatkozik! Általános tapasztalat: kevesebb egészségügyi problémája van azoknak a gyermekeknek, akik rendszeresen szaunáznak .


A szaunázásról (II.)

Minden ellenkező híresztelés ellenére a szauna - önmagában - nem alkalmas a sikeres fogyókúrára, még akkor se, ha esetenként 3-4 kilogrammos súlycsökkenés is elérhető. Ebben az esetben az izzadással elveszített folyadék mennyisége jelenti a "fogyást". A szervezet a testsúly legfeljebb 3 százalékának megfelelő folyadékmennyiség elvesztését képes kompenzálni. Ennél nagyobb vízveszteség esetén a keringő vér besűrűsödik, romlik a kis erek vérellátása, a vér oxigénfelvevő és -szállító képessége. ŒÍgy többet árt, mint használ az eredményesnek hitt fogyókúra.


A szaunázásról

A szauna vagy finn rendszerű házi gőzfürdő a skandináv országokban igen gyakran használatos "izzasztóberendezés", mely a testből és a lélekből is kimossa a salakot - mondják az ott élők.


1
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop