Gyógynövények és gyógyszerek: nem minden veszélytelen, ami természetes

A legtöbben azt hiszik, hogy a gyógynövények, mivel természetes anyagokat tartalmaznak, teljesen biztonságosan alkalmazhatók. Ez azonban nem igaz.

Két női megbetegedés és gyógyításuk

Vannak témák, amik bekerültek a nagy közös „kényelmetlen kosárba”, azaz bár egyre többen érintettek, mégis nagyon kevesen mernek róla nyíltan beszélni. Pedig nincs ok a szégyenkezésre! Ráadásul önmagában már az a tudat is sokat segíthet, hogy nincs egyedül az, aki az alábbi női megbetegedések bármelyikével néz farkasszemet.


A masszázskezelésekről

A masszázs a legrégibb gyógymódok közé tartozik. Meghatározása szerint a bőr felületén végzett beavatkozás, mely rendezett és megfelelő erejű fogássorozatokból áll. E mechanikai ingerre kialakuló válaszreakció a fizikális gyógyhatás.


Kiropraktőr "tette helyére" a fülét…

A kiropraktőröket – az autószerelők mintájára – testszerelőknek is szokták nevezni. Érthető, hiszen speciális fogásaikkal remekül elboldogulnak hibás „alkatrészeink” között. Addig-addig markolásznak, húzogatnak, gyömöszölnek, mígnem minden porcikánk visszakerül eredeti helyére, s ezáltal megszűnik azüzemzavar szervezetünkben…


Méregtelenítés – vagy pénzkidobás?

Brit kutatók szerint a közvéleményt félretájékoztatják a mesterséges vegyi anyagokról és hatásaikról szóló, szándékosan túlzó nézetek. A hírességek, az életmód magazinok, az egyre nagyobb teret hódító alternatív egészségipar, valamint a környezetvédők összeesküvést szőnek, és egy sor káros mítoszt terjesztenek a vegyi anyagokról.


Hagyományos módszerek tudományos bizonyítása – az akupunktúra, a gyömbér és a ginzeng

Három, a klasszikus kínai gyógyászatban már régen használt szer illetve eljárás klinikai vizsgálata során beigazolódott az akupunktúra, a gyömbér és a ginzeng hasznossága.


Elég-e a gyógynövényekbe vetett hit?

Amerikai kutatók szerint nagyon sokan úgy alkalmazzák a gyógynövény készítményeket, hogy nem ellenőrzik a tudományos irányelveket.


A maca fogyasztás 7 jótékony következménye, ami immunerősítő hatásánál is jobb

Mára már mindenki hallott róla, mégis kevesen tudják, hogy mennyi kedvező hatása van a maca gyökérnek. Azon túl, hogy immunerősítő hatása igen aktív, számos más pozitív eredménye is lehet, ha beépítjük a mindennapjainkba. Jótékony hatásai mellett előny, hogy más étrendkiegészítőkkel ellentétben több formában is fogyasztható: elérhető kapszulaként, de por állagban is beszerezhető.


Gyógynövények és a gyógyszerek

A leggyakrabban használt gyógynövények alábbi felsorolása feltárja azokat a lehetséges problémákat, amelyek gyógyszerrel együtt történő szedése esetén előfordulhatnak.


Hatástalan a mágnes a fájdalomra?

A JAMA-ban megjelent tanulmány szerint valószínűleg kidobott pénz az az évi félmilliárd dollár, amit az amerikaiak mágneses eszközökre költenek a fájdalom csillapítására.


Valóban méregtelenít-e a léböjtkúra?

Mivel még mindig divat a tisztító léböjtkúra és a többi méregtelenítő recept, érdemes elolvasni, mit mondanak ezekről a praktikákról dietetikusok és egyetemi kutatók.


1 |
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop