Stanger-fürdő

A stanger-fürdőt egy stuttgarti tímármesterről nevezték el, aki a XX. század elején fejlesztette ki ennek alapelvét. A stanger-fürdőnél a víz vezetőképességét használják ki, annak érdekében, hogy a testhez galvanizált áramot vezessenek. A meleg víz hatása még kiegészíti az elektromos áram hatását.

| Wellness ABC 2006 ;   InforMed | Kotsis, J.
A beteg ill. vendég egy speciális kádban fekszik, melyben rendszerint hat szénelektróda található (mindig kettő jobb oldalon, kettő baloldalon és egy láb- ill. egy fejelektróda). A fürdőhőmérséklet a javallattól függ, az áramadagolást pedig az egyéni tűrőképesség alapján szabályozzák (kellemes bizsergés).

A felhasznált árammennyiség a milliamper-tartományban mozog, tehát igen csekély mértékű. Mivel egyenáramról van szó és a biztonsági előírások az ilyen kádak esetében rendkívül szigorúak, ezért a káros mellékhatások kizárhatók. A kezelés során sem a testen, sem pedig a testben nem lehet fém.

Az áram hatására kitágulnak a véredények. A gerjesztés révén fájdalomcsillapító hatás lép fel, majd végül a fájdalomreceptorok tompulnak.

A kezelés és az utána következő pihenés kb. 20 percet vesz igénybe.

A stanger-fürdő alkalmazása ajánlott mindenféle mozgásszervvel (elsősorban a gerinccel) kapcsolatos fájdalmas állapotra. Szív-vérkeringési betegség, valamint tüdőbetegség esetén a kezelés nem alkalmazható.
|
2006-01-21 20:58:59
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop