Az anyatej és az immunrendszer

Az anyatejjel táplált babák immunrendszerében életük első három hetében sokkal több szabályozó T-sejt jelenik meg, mint a tápszeres babákéban.


Miért hazudnak a politikusok és miért ússzák meg büntetlenül?

Vajon miért hazudnak olyan gyakran a politikusok, miért torzítják el a tényeket? A rövid válasz: mert hatásos. Az emberek gyakran nem veszik észre, hogy hazudnak nekik és ennek számos pszichológiai oka van.


Karácsonyi meglepetés: egy különleges mesekönyv

Kollégánk, Dr. Nyirkos Péter bosszúságában, hogy képtelen volt bárhol fellelni kedvenc gyermekkori mesekönyvét, úgy döntött, inkább kiadja saját maga, és elérhetővé teszi az érdeklődők számára nonprofit módon.


Harag és megbocsájtás

A harag, a megbántottság szorongást, depressziót, dühöt, paranoiát, elszigeteltséget, álmatlanságot és fizikai fájdalmat okoz. Ha azonban megbocsájtunk ez ellenünk vétőnek, visszanyerjük az irányítást életünk fölött, csökken a vérnyomás és nő az önbecsülés.


Mozogjon, tovább marad fiatal

Az ülve töltött idő csökkentése lehet a leghatékonyabb módja az öregedés lassításának - állítják svéd kutatók.


5G: barát vagy ellenség?

A napjainkban kiépülő 5G mobilhálózatokról kevés a megbízható és elérhető információ. Sokan páratlan technológiai lehetőségeket látnak benne, mások eddig ismeretlen egészségügyi hatásoktól tartanak. A Magyar Tudományos Akadémia ezért egy ad hoc szakértői bizottságot hozott létre, hogy a tudomány eszközeivel vizsgálja meg, van-e alapja a félelmeknek.


Mennyből a matrac: a latex

Az idő előrehaladtával egyre fontosabbá válik, hogy minél nyugodtabb, komfortosabb körülmények között aludjunk, illetve kipihenve, feltöltődve keljünk.


Kell-e orvosi vizsgálat a gyógyfürdős kúrák előtt?

A gyógyvizes medencék, vagy éppen Hévízen a Tófürdő látogatása előtt nem kötelező az orvosi vizsgálat. Néhány esetben azonban erősen ajánlott a szakorvosi konzultáció, arról nem is beszélve, hogy anyagilag is jobban járhatunk.


Terhesség 35 éves kor után

Sok vita folyik a nők 35 éves kor utáni gyermekvállalásáról, de tény, hogy egyáltalán nem ritka jelenségről van szó, éppen ellenkezőleg.


Milyen szempontokat vegyünk figyelembe, amikor mosógépet vásárolunk?

Manapság már nagyon sokféle mosógépet lehet kapni, éppen ezért a választás sem olyan egyszerű. Hiszen nagyon sokféle szempontot figyelembe kell venni, amikor mosógépet vásárolunk. A vásárlónak sok mindent meg kell fontolni, mielőtt az adott modell mellett dönt. A cikkben néhány szempontot írunk le, amelyet mindenképpen szem előtt kell tartanunk, amikor mosógépet vásárolunk.


1 |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop