Virágpor festette zöld felhők okoztak riadalmat Moszkvában

Zöld színű felhők okoztak csütörtökön riadalmat Moszkvában, de hamar kiderült, hogy virágpor festette meg őket.

időjárás, bulvár, virágpor | MTI Hírek 2012 ;9 | Kegyes, Cs.
Az orosz főváros délnyugati részén komoly vihart észleltek, amely erős széllel és a zöld színű felhőzetből hulló esővel járt. Az ott készült, és az internetre felkerült fotókon jól látható, hogy a gépkocsikat zöldes por borította be. A zöld felhők délnyugatról továbbvonulva riadalmat keltettek a főváros északnyugati-nyugati részén is.

A moszkvaiak a furcsa jelenség miatt a katasztrófavédelemhez fordultak attól tartva, hogy valamelyik vegyi üzemből kerülhetett a levegőbe káros anyag.

A hatóságok azzal nyugtatták meg a lakosságot, hogy a hirtelen jött nyárias melegben intenzív virágzásba borult fákról, bokrokról kerülhetett a levegőbe a zöld virágportömeg, amely a felhőket is megfestette.

Aggodalomra tehát semmi ok - mondták a szakemberek. Allergia-szakértők azonban arra figyelmeztettek, hogy a hetekig tartó virágzás a szokatlan áprilisi melegben nemcsak az allergiában szenvedőket, hanem azokat is megviseli, akiket eddig nem érintett a betegség.

Hasonló jelenségről számoltak be a Moszkvától 185 kilométerre levő Tulában is. Ott is rengetegen fordultak a katasztrófavédelem központjához, mert zöld színű szennyezés lepte el az ablakokat, autókat.
| időjárás, bulvár, virágpor
2012-04-27 10:48:19

Web Design & Development Prowebshop