Kuruzslás és csalás miatt indult per egy férfi ellen Kecskeméten

Kuruzslás és csalás miatt indult per a Kecskeméti Járásbíróságon egy férfi ellen, aki a szerdán ismertetett vádirat szerint csaknem 75 millió forintot csalt ki három sértettől.

kuruzslás, bulvár, csalás | MTI Hírek10
A vádlott hamis indokokra hivatkozva kért és kapott különböző összegeket ismerőseitől, barátaitól, azok bizalmát kihasználva.

A férfi 1995-ben ismerte meg az első sértettet, aki a magánéletének a legbizalmasabb részleteibe is beavatta őt, így elmondta neki azt is, hogy 2009 májusában rákos megbetegedést diagnosztizáltak a szervezetében.

A vádlott azt ígérte, hogy be tud szerezni egy az Amerikai Egyesült Államokban élő professzortól egy gyógyszert, amelynek alkalmazása a rákgyógyítás jelenlegi legkorszerűbb - de még csak kísérleti stádiumban lévő - módszere, a jelenleg Magyarországon alkalmazott eljárások nem hoznának gyógyulást. A férfi ígéreteinek, rábeszélésének hatására a sértett nem vette igénybe a szakorvosok által előírt kezeléseket, hanem a vádlott által küldött készítményeket szedte. Ezek valójában sem őssejtet, sem gyógyszer-hatóanyagot nem tartalmaztak, azok a kereskedelmi forgalomban néhány ezer forintért beszerezhető étrendkiegészítők voltak.

Az ismerős a vádlott bankszámlájára több részletben összesen 32 millió forintot fizetett be. Egészségi állapota azonban rosszabbodott, majd a sértett 2011. július 10-én meghalt. A vád szerint, ha a szakorvosok által számára előírt - az alkalmazható terápiák közül az orvostudomány jelenlegi állása szerint ezen stádiumban a leghatékonyabbnak tartott - kezeléseket kellő időben és kellő rendszerességgel igénybe vette volna, akkor klasszikus terápia esetén a túlélési esélye 64 százalék, míg kombinált kezelés esetén 88 százalék lett volna.

A vádlott egy másik embertől komoly befektetési lehetőség ígéretével 24 millió forintot kért és kapott, míg egy harmadik sértettől különböző ígéretekkel összesen 18,8 millió forintot csalt ki.

Az ügyészség a vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Kocsó Sándor büntetőtanácsa március 11-én a vádlott meghallgatásával folytatja a tárgyalást.
| kuruzslás, bulvár, csalás
2013-02-28 11:21:10
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop