A rabok tovább élnek Oroszországban

Egyharmada a börtönbüntetésüket töltő orosz férfiak halálozási rátája azokénak, akik szabadon élnek, amiben kulcsszerepe van annak, hogy az őrizetesek nem isznak alkoholt - derült ki egy, az orosz parlament felsőházának szociális bizottsága számára elkészített felmérésből, amelyet az Interfax hírügynökség ismertetett.

alkoholizmus | MTI Hírek15 | Sándor, E.
A munkaképes korú lakosság körében a halálozások 38 százaléka összefüggésben áll az alkohollal. A nők életét 17, a férfiakét 20 évvel rövidíti meg az italfogyasztás, az "erősebb nem" képviselőinek 44 százaléka nem éri meg a nyugdíjas kort.

Veronyika Szkvorcova egészségügyi miniszter február 7-én közölte, hogy a munkaképes korú férfiak halálozási rátája 3,5-szerese a nőkének, egyebek között az alkoholfogyasztás miatt. A nemcsak közvetlen, de halmazati halálokok 70 százaléka - a májzsugor, gyomorfekély és annak szövődmények, hasnyálmirigy elhalás, korai érelmeszesedés és korai magas vérnyomás az italozással függ össze.

A közvetlenül az alkoholfogyasztás miatti halálozások száma viszont csökkent az emberi fogyasztása szánt alkoholt "helyettesítő" és a méreganyagokat tartalmazó italok visszaszorulásának köszönhetően.
| alkoholizmus
2019-02-28 18:05:42
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop