Csecsemők, kisgyermekek és idősek gyógyszeradagolásáról

Az egyes gyógyszeradagokat állatkísérletek, majd emberen történt kipróbálás után általában testsúlykilogrammra számítják ki. Ez a számításmód azonban csak a felnőtt emberekre és legfeljebb még az iskoláskorúakra érvényes.

gyógyszer, csecsmő, kisgyermek, idősek, gyógyszeradagolás, csecsmÅ‘, idÅ‘sek | Gyógyszer a családban 2004 ;   InforMed | Szendei, K.
A csecsemők és a kisgyermekek esetenként a testtömegkilogrammra számított gyógyszermennyiségtől is károsodhatnak, mert teljesen más érzékenységet mutatnak, mint a felnőttek. Hasonló tapasztalatok mutatkoznak idős embereknél vagy olyan felnőtteknél, akiknek valamelyik belső szervük, pl. a májuk vagy a veséjük károsodott. Emiatt sem kívánatos, hogy a csecsemőnek, kisgyermeknek vagy idős embernek orvosi utasítás nélkül gyógyszert adjunk vagy ajánljunk.
2005-04-09 09:44:44
| gyógyszer, csecsmő, kisgyermek, idősek, gyógyszeradagolás

Alvászavart okozó gyógyszerek

Előfordul, hogy nem találunk magyarázatot arra, miért forgolódunk álmatlanul egész éjjel. Ha nincs nyilvánvaló fizikai vagy érzelmi ok, lehet, hogy a gyógyszer a bűnös.


Mit kell tudni a szteroidokról?

Szteroid tartalmú külső-belső gyógyszerekkel számtalan alkalommal kerülnek kapcsolatba betegek, elsősorban gyulladásos eredetű kórképek esetén. Ezzel szemben keveset tudnak arról, milyen “csodagyógyszer" vagy esetleg “méreg" az, amit használnak.


Klinikai vizsgálatok a Covid-19-járvány idején (Európa, Magyarország)

Jelenleg 500 felett van a Covid-19 betegség gyógyszeres kezelését célzó klinikai vizsgálatok száma a világban. Sok olyan, más betegségekre használt gyógyszert vizsgálnak, amelyek hatékonyak lehetnek az új koronavírus ellen is.


Megvan a vírust blokkoló lehetséges ellenszer?

Megvan az új típusú koronavírus kezelésének lehetséges ellenszere - állította Jakob Glanville, egy kaliforniai immunológiai laboratórium alapítója és elnök-vezérigazgatója a Fox televíziónak adott interjújában. Olvassák el kapcsolódó cikkeinket is!


A WHO világszerte megkezdte a koronavírus ellen esetleg alkalmazható gyógyszerek vizsgálatát

A COVID-19 fertőzés ellen még nincs vakcina, de a járvány miatt már meglevő gyógyszerekkel végeznek világszerte klinikai kísérleteket.


hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop