Gyógyszer az anyatejben

Ha az anya a szoptatás alatt szed - akár esetenként, akár rendszeresen - gyógyszert, számolnia kell azzal, hogy az anyatejbe jutott gyógyszer átjut a csecsemő szervezetébe is. Különösen altató-, nyugtatószerek okozhatnak a csecsemőnél aluszékonyságot, de néha az anya által szedett teljesen ártatlan köptetőszerek, amelyek hatásukat az anya enyhe hányingere révén érik el, a szopós gyerek étvágytalanságát és hányását idézhetik elő.

gyógyszer, szoptatás, anyatej | Gyógyszer a családban 2004 ;   InforMed | Szendei, K.
Ezért indokolt, hogy minden anya, aki a szoptatási idő alatt saját panaszai miatt fordul kezelőorvosához, közölje vele, hogy szoptat. A szoptató anya a szoptatási idő alatt lehetőleg ne vegyen be semmiféle gyógyszert addig - még azokat sem, amelyek vény nélkül kaphatók-, míg nem kérte ki orvosa tanácsát.
2005-04-09 09:46:36
| gyógyszer, szoptatás, anyatej

Alvászavart okozó gyógyszerek

Előfordul, hogy nem találunk magyarázatot arra, miért forgolódunk álmatlanul egész éjjel. Ha nincs nyilvánvaló fizikai vagy érzelmi ok, lehet, hogy a gyógyszer a bűnös.


Mit kell tudni a szteroidokról?

Szteroid tartalmú külső-belső gyógyszerekkel számtalan alkalommal kerülnek kapcsolatba betegek, elsősorban gyulladásos eredetű kórképek esetén. Ezzel szemben keveset tudnak arról, milyen “csodagyógyszer" vagy esetleg “méreg" az, amit használnak.


Klinikai vizsgálatok a Covid-19-járvány idején (Európa, Magyarország)

Jelenleg 500 felett van a Covid-19 betegség gyógyszeres kezelését célzó klinikai vizsgálatok száma a világban. Sok olyan, más betegségekre használt gyógyszert vizsgálnak, amelyek hatékonyak lehetnek az új koronavírus ellen is.


Megvan a vírust blokkoló lehetséges ellenszer?

Megvan az új típusú koronavírus kezelésének lehetséges ellenszere - állította Jakob Glanville, egy kaliforniai immunológiai laboratórium alapítója és elnök-vezérigazgatója a Fox televíziónak adott interjújában. Olvassák el kapcsolódó cikkeinket is!


A WHO világszerte megkezdte a koronavírus ellen esetleg alkalmazható gyógyszerek vizsgálatát

A COVID-19 fertőzés ellen még nincs vakcina, de a járvány miatt már meglevő gyógyszerekkel végeznek világszerte klinikai kísérleteket.


hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop