Alusulin tabletta (szukralfát)

|
Javallat: gyomor-bélrendszer fekélye, nyelőcső alsó szakaszának sav okozta gyulladása.

Adagolás: nyombélfekély esetén szokásos napi adagja 3-szor 1 tabletta, valamint este lefekvés előtt 1 tabletta. A napi adag két részletben is bevehető: reggel étkezés előtt 2 tabletta, este lefekvés előtt 2 tabletta. A kezelés időtartama 4-6 hét, de 12 hétig is folytatható. Visszaesésre hajlamos betegeknél gyógyulás után 6-12 hónapos megelőző kezelés folytatható, napi 2-szer 1 tablettával. Nyelőcsőfekély és gyomorfekély esetén a szokásos adag 3-szor l tabletta étkezés előtt, valamint egy tabletta lefekvés előtt. A kezelés időtartama gyomorfekély esetén 4-6 hét, nyelőcsőgyulladás esetén 6-12 hét. A tablettákat éhgyomorra, sok vízzel, esetleg fél pohár vízben oldva kell bevenni. Ha a beteg más gyógyszert is szed, azt ajánlatos az Alusulin után l-2 órával később bevenni, mert egyes gyógyszerek felszívódását csökkentheti. Ezért antiepilepsziás szerekkel, digitálisszal, teofillinnel, savképzést csökkentő gyógyszerekkel együtt óvatosan adható.

Mellékhatás: székrekedés jelentkezhet.

2006-01-04 00:10:17
|

Három amerikai állam karanténját tervezi Trump

Karantén alá kerülhet az Egyesült Államok három tagállama - közölte Donald Trump amerikai elnök szombaton, New York állam kormányzója pedig bejelentette, hogy elhalasztják az előválasztást.


Europol: bűnözők, hamis termékek, csalók

A bűnözők gyorsan alkalmazkodnak a koronavírus-járvány okozta válsághoz, módosítják stratégiáikat.


Koronavírus körkép 03-28

Elérte az 532 692-t az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma péntek reggelre. 24 075-en vesztették életüket a Covid-19-ben és 122 672-en gyógyultak meg - tájékoztatott honlapján a Johns Hopkins Egyetem. A vírusfertőzést 176 országban és területen mutatták ki.


Koronavírus az Egyesült Államokban

Csütörtöki adatok szerint ezernél több a koronavírus-járvány következtében elhunytak száma az Egyesült Államokban.


Koronavírus körkép 03.27 - továbbra is súlyos a helyzet

Akadnak biztató jelek az új típusú koronavírus-járvány lassulását illetően Európában, de a járványnak koránt sincs vége, a világnak pedig hozzá kell szoknia a helyzet teremtette új körülményekhez, jelentette ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai igazgatója csütörtökön.


Web Design & Development Prowebshop