Alusulin tabletta (szukralfát)

|
Javallat: gyomor-bélrendszer fekélye, nyelőcső alsó szakaszának sav okozta gyulladása.

Adagolás: nyombélfekély esetén szokásos napi adagja 3-szor 1 tabletta, valamint este lefekvés előtt 1 tabletta. A napi adag két részletben is bevehető: reggel étkezés előtt 2 tabletta, este lefekvés előtt 2 tabletta. A kezelés időtartama 4-6 hét, de 12 hétig is folytatható. Visszaesésre hajlamos betegeknél gyógyulás után 6-12 hónapos megelőző kezelés folytatható, napi 2-szer 1 tablettával. Nyelőcsőfekély és gyomorfekély esetén a szokásos adag 3-szor l tabletta étkezés előtt, valamint egy tabletta lefekvés előtt. A kezelés időtartama gyomorfekély esetén 4-6 hét, nyelőcsőgyulladás esetén 6-12 hét. A tablettákat éhgyomorra, sok vízzel, esetleg fél pohár vízben oldva kell bevenni. Ha a beteg más gyógyszert is szed, azt ajánlatos az Alusulin után l-2 órával később bevenni, mert egyes gyógyszerek felszívódását csökkentheti. Ezért antiepilepsziás szerekkel, digitálisszal, teofillinnel, savképzést csökkentő gyógyszerekkel együtt óvatosan adható.

Mellékhatás: székrekedés jelentkezhet.

2006-01-04 00:10:17
|

8 milliárd eurós fizetésemelés az egészségügyben Franciaországban

Hét hétig tartó tárgyalások és több tüntetés után hétfő este aláírták Franciaországban a kormány és a szakszervezetek megállapodását, amely évi több mint 8 milliárd euróval (2830 milliárd forint) növeli az egészségügy dolgozóinak járó juttatásokat.


Tiltakoznak az egyetemek az USA-ban

Az amerikai bevándorlási hivatal július elején jelentette be, hogy külföldi diákok az ősztől nem tanulhatnak tovább olyan egyetemeken, amelyeken a koronavírus-járvány miatt csakis online oktatás folyik.


Én még ennyi vérző embert kerékpárversenyen nem láttam

A londoni olimpikon Lovassy Krisztián is szenvedő alanya volt annak a vasárnapi tömeges bukásnak, amely egy amatőr országúti kerékpárversenyen történt Tótvázsony és Balatonszőlős között.


Beutazási korlátozások kedd éjféltől

A fertőzésveszélyes országokból érkezők karanténra számíthatnak, a vörös kategóriás országok állampolgárait be sem engedik a határon.


Pedofilia: agyi elváltozás?

Elváltozás figyelhető meg azoknak a pedofil férfiaknak az agyában, akik elkövetővé válnak - derült ki egy három éven át tartó német kutatásból. A vizsgálat eredményeit a pedofília alapjául szolgáló neurológiai mechanizmusok kutatásával foglalkozó német szervezet, a NeMUP mutatta be Berlinben.


hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop