Astat rágótabletta (magnézium-aszpartát)

|
Javallatok: Magnéziumhiány esetén, ha az izomműködésben zavarok léphetnek fel.

Ellenjavallatok: Veseelégtelenség és AV-blokk. Veseműködési zavarok esetén csak orvosi ellenőrzés mellett adható.

Adagolás:Felnőtteknek és fiataloknak: naponta 1-3-szor 1 rágótabletta. Gyermekeknek 6 éves kortól: naponta 1-3-szor 1 rágótabletta. A rágótablettát étkezés előtt, szétrágva, kevés folyadékkal kell bevenni. Krónikus magnéziumhiány esetében a kezelést 4 hétnél tovább kell folytatni.

Mellékhatások: Magasabb adag alkalmazásakor lágy széklet jelentkezhet. Hasmenés felléptekor csökkenteni kell a napi dózist vagy átmenetileg szüneteltetni kell a gyógyszer szedésé. Nagy adagban vagy huzamosabb ideig történő alkalmazáskor fáradékonyság jelentkezhet, mely a vérben megemelkedett magnézium mennyiségére vezethető vissza.

Kölcsönhatások: A magnézium tartalmú készítményeket nem szabad vas-, tetraciclin- és nátriumfluorid készítményekkel együtt szedni, mert kölcsönösen gátolják egymás felszívódását. A magnézium és ezek a gyógyszerek bevétele között legalább 3-4 óra különbséget kell tartani.

Figyelmeztetés: Cukorbetegek kezelésénél figyelembe kell venni, hogy a gyógyszer cukorhelyettesítőként mannitot tartalmaz.

2006-01-04 00:25:01
|

Véletlen (?!) - Nyári balesetek

A nyár sok örömet nyújthat mindenkinek, de ami az egyik pillanatban még szórakozás, az a másikban már enyhébb, vagy súlyosabb baleset forrása lehet!


Ki nyer ma?

Koronavírus fertőzési versenyeket rendeznek kollégiumi diákok az Egyesült Államok egyik városában, ráadásul nevezési díjat is szednek.


A nyirokcsomó érintettséggel járó betegségekről

Gyakran előforduló eset nyirokcsomó megnagyobbodással járó betegség kapcsán, hogy a páciens a kezelés kezdetén, vagy néhány hónap eltelte után levonja a következtetést saját sorsára vonatkozóan:


A komplex regionális fájdalom szindróma

A komplex regionális fájdalom szindróma az idült fájdalomnak nem gyakori formája, mely általában a felső vagy az alsó végtagot érinti.


Új vérvizsgálat, mely javíthatja a májrák szűrését

Egy új kísérleti vérvizsgálat javíthatja a májrák leggyakoribb formájának szűrési eredményeit az USA Nemzeti Rákkutató Intézetének (NCI) kutatói szerint.


hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop