CalciChew-D3 rágótabletta (kalcium-karbonát, kolekalciferol = D3-vitamin)

|
Javallatok: Kalcium és D-vitamin hiányállapotok. Fokozott kalcium szükséglet (terhesség, szoptatás, menopausa, időskor stb.) esetén a kalciumhiány kialakulásának megelőzése. Csontritkulás kiegészítő kezelése.

Adagolás: Felnőtteknek, időseknek: naponta 1-2-szer 1 rágótablettát ajánlott elrágni vagy elszopogatni, a hiányállapot súlyosságától, ill. a csontritkulás kezelésére egyidejűleg alkalmazott gyógyszertől függően. D-vitamin hiány esetén szükséges lehet az adag egyedi beállítása. Ha napi 400 NE D-vitaminnál nagyobb napi dózis szükséges, megfontolandó más gyógyszer alkalmazása.

Gyermekeknek: Csak orvosi utasításra, az orvos által előírt adagban és ideig adható.

A rágótablettát elrágva/elszopogatva, vagy egészben, vízzel lenyelve, vagy egy pohár vízben feloldva ajánlott bevenni.

Terhesség és szoptatás ideje alatt csak orvosi utasításra szedhető.

Ellenjavallatok: A készítmény összetevőivel szembeni túlérzékenység. Magas kalcium szint, kalciumvesekő, veseelégtelenség. D-vitamin túladagolás.

A készítmény aszpartamot tartalmaz, ezért fenilketonúriában szenvedő betegeknek alkalmazása nem javasolt.

Mellékhatások: Székrekedés, puffadás előfordulhat. Arra hajlamos betegekben vesekőképződés kialakulhat.
2006-01-08 15:59:51
|

Véletlen (?!) - Nyári balesetek

A nyár sok örömet nyújthat mindenkinek, de ami az egyik pillanatban még szórakozás, az a másikban már enyhébb, vagy súlyosabb baleset forrása lehet!


Ki nyer ma?

Koronavírus fertőzési versenyeket rendeznek kollégiumi diákok az Egyesült Államok egyik városában, ráadásul nevezési díjat is szednek.


A nyirokcsomó érintettséggel járó betegségekről

Gyakran előforduló eset nyirokcsomó megnagyobbodással járó betegség kapcsán, hogy a páciens a kezelés kezdetén, vagy néhány hónap eltelte után levonja a következtetést saját sorsára vonatkozóan:


A komplex regionális fájdalom szindróma

A komplex regionális fájdalom szindróma az idült fájdalomnak nem gyakori formája, mely általában a felső vagy az alsó végtagot érinti.


Új vérvizsgálat, mely javíthatja a májrák szűrését

Egy új kísérleti vérvizsgálat javíthatja a májrák leggyakoribb formájának szűrési eredményeit az USA Nemzeti Rákkutató Intézetének (NCI) kutatói szerint.


hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop