CalciPharm 500 mg pezsgőtabletta (kalcium-karbonát)

|
Javallatok: Kalciumhiány kezelése és megelőzése. Fokozott kalciumigény terhesség, szoptatás idején. Növekedésben levő gyermekek kalcium szükségletének pótlása. Különböző eredetű csontritkulás kiegészítő kezelése, megelőzése. Egyéb, a csontszövet ásványi anyagtartalmána k cs ökkenését okozó állapotok. Izomgörcsök. Allergiás állapotok kiegészítő kezelése.

Adagolás:: Felnőtteknek: napi 2-3-szor 1 pezsgőtabletta. Csontritkulás esetén a kezdő adag 2-szer 2 tabletta lehet, amely néhány hét múlva csökkenthető. Napi több, mint 1000 NE D-vitaminnal együtt adva a pezsgőtabletta adagját napi 2 pezsgőtablettára kell csökkenteni, és a vizelettel ürített kalcium mennyiségét ellenőrizni kell. Gyermekeknek: 1-10 éves korig napi 1 pezsgőtabletta, 11 éves kortól napi 2 pezsgőtabletta. Súlyos kalciumhiányban napi 2-3-szor 1 pezsgőtabletta. A pezsgőtablettát csak egy pohár vízben feloldva szabad bevenni.

Figyelmeztetés: Kalcium adagolás során kerülni kell a nagy dózisokban történő D-vitamin adagolást, ha csak nem feltétlen indokolt.

Ellenjavallatok: A készítmény összetevőivel szembeni túlérzékenység, magas kalciumszint (pl. D-vitamin túladagolás, csontdaganat). Veseelégtelenség, fokozott kalcium ürítés. Vesekő megbetegedés.

Mellékhatások: Ritkán emésztőrendszeri zavarok (pl. székrekedés, puffadás) Nagy dózisban történő tartós adagolás fokozott kalcium ürítést és magas kalcium szintet okozhat, ill. arra hajlamos betegekben vesekőképződéshez vezethet. Előfordulhatnak bőrreakciók (pl. bőrviszketés, bőrkiütés, csalánkiütés).

 

2006-01-04 01:25:48
|

Véletlen (?!) - Nyári balesetek

A nyár sok örömet nyújthat mindenkinek, de ami az egyik pillanatban még szórakozás, az a másikban már enyhébb, vagy súlyosabb baleset forrása lehet!


Ki nyer ma?

Koronavírus fertőzési versenyeket rendeznek kollégiumi diákok az Egyesült Államok egyik városában, ráadásul nevezési díjat is szednek.


A nyirokcsomó érintettséggel járó betegségekről

Gyakran előforduló eset nyirokcsomó megnagyobbodással járó betegség kapcsán, hogy a páciens a kezelés kezdetén, vagy néhány hónap eltelte után levonja a következtetést saját sorsára vonatkozóan:


A komplex regionális fájdalom szindróma

A komplex regionális fájdalom szindróma az idült fájdalomnak nem gyakori formája, mely általában a felső vagy az alsó végtagot érinti.


Új vérvizsgálat, mely javíthatja a májrák szűrését

Egy új kísérleti vérvizsgálat javíthatja a májrák leggyakoribb formájának szűrési eredményeit az USA Nemzeti Rákkutató Intézetének (NCI) kutatói szerint.


hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop