Disophrol repetabs tabletta (dexbróm-feniramin, pszeudoefedrin)

Javallat: felső légutak gyulladás vagy allergiás reakció okozta fokozott váladéktermelése, orrmelléküreg-gyulladás.

A pszeudoefedrin a nyálkahártyára és a görcsösen összehúzódott hörgőkre is hat, tartósan csökkenti a nyálkahártya-duzzanatot, bróm-feniramin allergiás tüneteket csökkentő hatóanyag.

A külső réteg és a belső mag egyenlő mennyiségben tartalmazza a tabletta két hatóanyagát. Egyik fele azonnal felszívódik, másik fele a speciális bevonat miatt csak órákkal később. Így 12 órás a hatása.

Adagolás: csak 12 éves kor felett! 12 óránként 1 tabletta. Ha a panaszok enyhülnek, akkor napi 1 tabletta szedése is elég.

Ellenjavallat: készítmény iránti túlérzékenység, egyes antidepresszánsok (ún. MAO-bénítók), pajzsmirigy-túlműködés, terhesség, szoptatás.

Fokozott óvatossággal adható: zöldhályog (glaukóma), gyomor-bélrendszeri szűkülettel járó fekély, prosztata-megnagyobbodás, szív- és érrendszeri megbetegedések, cukorbetegség, szívkoszorúérgörcs, májbetegség, idős kor esetén.

Mellékhatás: aluszékonyság, keringési zavar, vérképelváltozás, pupillatágulat, pszichés zavarok, vizelési zavarok, gyomor-bélrendszeri, valamint légzési panaszok, szédülés, bőrkiütés, verejtékezés, szájszárazság, de anafilaxiás reakció is jelentkezhet.

Savkötőkkel együtt adva felszívódása, ezzel a hatása is fokozódhat.

Figyelmeztetés: Járművezetéskor használata fokozott óvatosságot igényel. A kezelés alatt ne igyunk alkoholt, ne vezessünk.

2021-11-08 13:12:40
| Disophrol repetabs tabletta, dexbróm-feniramin, pszeudoefedrin

Vissza a tartalomjegyzékhez

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop