Dorithricin bukkális tabletta (tirotricin, benzalkonium-klorid és benzokain)

Javallatok: Nyelési nehézségekkel járó torokgyulladás és torokfájdalom, garat- és gégehurut, szájnyálkahártya- és fogínygyulladás.

Ellenjavallatok: Csecsemőkor, 6 év alatti életkor. Szájüregben levő friss sebek. A készítmény bármely komponense iránti ismert túlérzékenység. Öröklött fruktóz- vagy szorbit intolerancia.

Adagolás: Felnőtteknek és 6 éves kor feletti gyermekeknek:szokásos adagja: 2-3 óránként 1-2 tablettát a szájban szopogatva szétolvadni hagyni. Széttörni, szétrágni vagy egészben lenyelni nem szabad. Gyermekeknek 6 éves kor felett orvosi rendeletre ajánlott.

Mellékhatások: Ritkán túlérzékenységi reakciók léphetnek fel (mint a száj és torok), valamint égő, szúró érzés és nyomásérzékenység. A tirotricin friss sebre alkalmazva vérzést válthat ki.

Figyelmeztetés: Nem szabad enni, rágógumit rágni a tabletta elszopogatását követő egy órán belül (ill. amíg még a szájban érzéstelenséget érez) – mivel a félrenyelés veszélye fokozottabb, továbbá nem érzi, ha a nyelvét és/vagy a szájnyálkahártyáját megsérti.
2021-11-08 13:24:58
| Dorithricin bukkális tabletta, tirotricin, benzalkonium-klorid, benzokain

Vissza a tartalomjegyzékhez

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop