Duphalac szirup (laktulóz, laktóz, galaktóz)

|
Javallat: székrekedés, máj eredetű agykárosodás, máj eredetű komatózus állapot, szalmonella-ürítés, a széklet tömegét növeli, lágyítja, ezzel is csökkentve a széklet vegyhatását, kóros bomlástermékek felszabadulását. Normális székletre egy-két nap után lehet számítani.

Májbetegségben adagolás az orvos utasítása szerint. Ha szalmonellózisban használjuk, a kezelés első ciklusában kb. 10 napig 3-szor 15 ml, majd 7 napos szünet, a szünet után újból 10 napig 5-ször 15 ml, majd megint 7 nap szünet, a szünet utáni harmadik ciklusban 3-szor 30 ml-t kell adni. Ajánlatos a szirupot vízzel vagy más alkalmas folyadékkal hígítani. Étkezés után vegyük be. Cukorbetegeknek a szirup energiatartalmával számolniuk kell.

Mellékhatás: gázosodás, hasmenés jelentkezhet, amely a kezelés folyamán rendszerint magától megszűnik, főleg akkor, ha az adagot fokozatosan növelve adjuk be.

Ellenjavallat: laktóz-intolerancia, galaktóz-intolerancia, gyomor-bélrendszeri szűkület. Hasnyálmirigyenzim készítményekkel együtt adva hatása javulhat.

2006-01-04 02:11:33
|

Europol: bűnözők, hamis termékek, csalók

A bűnözők gyorsan alkalmazkodnak a koronavírus-járvány okozta válsághoz, módosítják stratégiáikat.


Koronavírus körkép 03-28

Elérte az 532 692-t az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma péntek reggelre. 24 075-en vesztették életüket a Covid-19-ben és 122 672-en gyógyultak meg - tájékoztatott honlapján a Johns Hopkins Egyetem. A vírusfertőzést 176 országban és területen mutatták ki.


Koronavírus az Egyesült Államokban

Csütörtöki adatok szerint ezernél több a koronavírus-járvány következtében elhunytak száma az Egyesült Államokban.


Koronavírus körkép 03.27 - továbbra is súlyos a helyzet

Akadnak biztató jelek az új típusú koronavírus-járvány lassulását illetően Európában, de a járványnak koránt sincs vége, a világnak pedig hozzá kell szoknia a helyzet teremtette új körülményekhez, jelentette ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai igazgatója csütörtökön.


A koronavírus körüli tévhitekről

Az új koronavírus (2019-nCoV) megjelenése, gyors terjedése váratlan kihívások elé állított bennünket, az egész emberiséget érintő pandémiáról van szó. A betegség tüneteit nagyjából ismerjük, mechanizmusát már kevésbé, hosszútávú egészségi hatásait pedig egyáltalán nem.


Web Design & Development Prowebshop