Guttalax cseppek (nátrium-pikoszulfát)

|
Javallat: Székrekedés kezelése ill. a székletürítés megkönnyítése.

Adagolás: felnőtteknek és 10 éven felüli gyermekeknek 10-20 csepp, 4-10 éves gyermekeknek 5-10 csepp, 4 év alatti gyermekeknek 250 mg/ttkg. A gyógyszert este kell bevenni, ebben az esetben reggel várható széklet.

Figyelmeztetés: A készítmény hosszan tartó, mértéktelen alkalmazása elektrolit zavarokat és hipokalémiát okozhat. Gyermekeknek csak orvosi javallatra adható!

2007-04-30 06:39:04
|

Koronavírus körkép 03-31

Világszerte meghaladta a 745 ezret az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma hétfő estére. A COVID-19 járványban eddig 35 307-en vesztették életüket, és 156 841-en gyógyultak meg - tájékoztatott honlapján a Johns Hopkins Egyetem.


EMA- nyugodtan lehet szedni az ACE-gátlókat

Az európai Gyógyszerügynökség nyilatkozatot közölt, melyben azt tanácsolja, hogy azok a betegek, akik angiotensin-converting enzyme (ACE) inhibitors and angiotensin II receptor blockers szednek, folytassák a gyógyszer szedését.


Koronavírus körkép 03-30

Európában és az Egyesült Államokban tovább tombol az új koronavírus-járvány, Spanyolország, Olaszország és Franciaország koronakötvények közös európai kibocsátását sürgeti a válságkezelés költségeinek fedezésére, de ettől Hollandia és Németország mereven elzárkózik.


Három amerikai állam karanténját tervezi Trump UPDATE: Éjszaka lemondta

Karantén alá kerülhet az Egyesült Államok három tagállama - közölte Donald Trump amerikai elnök szombaton, New York állam kormányzója pedig bejelentette, hogy elhalasztják az előválasztást.


Europol: bűnözők, hamis termékek, csalók

A bűnözők gyorsan alkalmazkodnak a koronavírus-járvány okozta válsághoz, módosítják stratégiáikat.


Web Design & Development Prowebshop