Halixol 30 mg tabletta, szirup (ambroxol)

Ambroxolról részletesebb leírást l.Ambroxol Pharmavit.

|
Javallat: kórosan sűrű nyáktermeléssel járó akut és krónikus légúti gyulladás, amely szűkülettel jár, feladata a nyákoldás elősegítése, orr-garatűri gyulladásban is.

Adagolás: 12 éves kor felett és felnőttkorban 2-3 napig 3x1, majd 2x1 vagy 3x1/5 tabletta, a tablettát étkezés után bő folyadékkal célszerű bevenni. Súlyos veseelégtelenség esetén az adagot csökkenteni kell.

Ellenjavallat: terhesség, szoptatás, gyomor-bélrendszeri fekély, gyógyszerérzékenység. Óvatosan alkalmazzuk rossz hörgőmozgás esetén, mert a feloldódott nyák a hörgőkben pangva a légszomjat növelheti, egyes antibiotikumok felszívódását fokozhatja.

Mellékhatás: gyengeség, fejfájás, hasmenés, hányás, bőrkiütés.

2005-12-31 21:48:59
|

Pedofilia: agyi elváltozás?

Elváltozás figyelhető meg azoknak a pedofil férfiaknak az agyában, akik elkövetővé válnak - derült ki egy három éven át tartó német kutatásból. A vizsgálat eredményeit a pedofília alapjául szolgáló neurológiai mechanizmusok kutatásával foglalkozó német szervezet, a NeMUP mutatta be Berlinben.


Újra terjed a járvány világszerte

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) bejelentette: független bizottságot hoz létre a járvány kezelésének kivizsgálására.


Az immunrendszer betegségei

Az immunrendszer normálistól eltérő működésének következménye immunhiányos állapot, gyakoribbá váló fertőzések, allergia, vagy autoimmun betegség is lehet.


Egy orrspray alkalmas lehet a COVID-19 kezelésére

Pécsi és osztrák kutatók egy jelenleg allergia elleni orrspray hatóanyagát azonosítottak, amely a COVID-19 kezelésében hatékony lehet.


A német kamionok vitték be a vírust?

Olasz kutatók szerint a koronavírus agresszívabb, gyorsabban terjedő törzse Németországból érkező kamionokkal jutott be a lombardiai Bergamo ipari térségébe, ahol eddig a legmagasabb halálozási arányt regisztrálták a világon.


hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop