Harmonet drazsé (gesztoden, etinilösztradiol)

|
Javallat: Fogamzásgátlás.

Adagolás: Az adagolás első ciklusa során a menstruációs ciklus első napjától (pl. a menstruációs vérzés első napjától) a paciensnek naponta 1 db Harmonet drazsét kell szednie 21 egymást követő napon át. A megvonásos vérzés rendszerint az utolsó drazsé bevételétől számított 2.-3. napon kezdődik és előfordulhat, hogy nem fejeződik be az újabb csomag Harmonet drazsé szedésének kezdete előtt.

A Harmonet soron következő dobozának megkezdése a 7 napos alkalmazási szünet után, a 8. napon aktuális, akkor is, ha a megvonásos vérzés még tart. Tehát, minden 21 napos Harmonet szedési ciklus az első ciklussal azonos napon kezdődik és ugyanazon 21 napos adagolási rend szerint zajlik, a ciklusok között 7 napos szünetek közbeiktatásával.

Figyelmeztetés: A Harmonet szedésének megkezdése előtt alapos általános orvosi és nőgyógyászati kivizsgálás szükséges. A terhességet a Harmonet szedésének megkezdése előtt ki kell zárni.

Ellenjavallatok: terhesség, szív-érrendszeri vagy agyi érbetegségek, súlyos magasvérnyomás-betegség, súlyos májbetegség, ösztrogénre érzékeny daganatok, ismeretlen eredetű hüvelyi vérzés, porfíria, zsíranyagcsere zavarok, sarlósejtes vérszegénység, a készítmény összetevőivel szembeni túlérzékenység.

Mellékhatások: Túlérzékenység, émelygés, hányás, epekő-képződés, fejfájás, testsúlygyarapodás, emlőfájdalom, közti vérzés, trombózis, vérnyomás-emelkedés, hangulatváltozások, csökkent libido. Kontaktlencsét viselőkön szaruhártya-irritáció léphet fel.

2005-12-31 21:50:57
|

Pedofilia: agyi elváltozás?

Elváltozás figyelhető meg azoknak a pedofil férfiaknak az agyában, akik elkövetővé válnak - derült ki egy három éven át tartó német kutatásból. A vizsgálat eredményeit a pedofília alapjául szolgáló neurológiai mechanizmusok kutatásával foglalkozó német szervezet, a NeMUP mutatta be Berlinben.


Újra terjed a járvány világszerte

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) bejelentette: független bizottságot hoz létre a járvány kezelésének kivizsgálására.


Az immunrendszer betegségei

Az immunrendszer normálistól eltérő működésének következménye immunhiányos állapot, gyakoribbá váló fertőzések, allergia, vagy autoimmun betegség is lehet.


Egy orrspray alkalmas lehet a COVID-19 kezelésére

Pécsi és osztrák kutatók egy jelenleg allergia elleni orrspray hatóanyagát azonosítottak, amely a COVID-19 kezelésében hatékony lehet.


A német kamionok vitték be a vírust?

Olasz kutatók szerint a koronavírus agresszívabb, gyorsabban terjedő törzse Németországból érkező kamionokkal jutott be a lombardiai Bergamo ipari térségébe, ahol eddig a legmagasabb halálozási arányt regisztrálták a világon.


hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop