Herpesin 5% krém (aciklovir)

|
Javallatok: Fájdalom és viszketés csökkentése visszatérő nemi szerveken, illetve az ajkakon kialakuló herpesz (herpes genitalis és herpes labialis) esetén.

Adagolás, alkalmazás: Naponta 5-ször, 4 óránként a fertőzött bőrfelszínt vékonyan bekenni. A kezelés időtartama általában 5 nap. A kezelést addig kell végezni, amíg a hólyagcsa pörkké nem alakul, illetve meg nem gyógyul. A kezelés időtartama ne lépje túl a 10 napot.

Mellékhatások A krém használata után átmeneti égő, illetve csípő érzés alakulhat ki a kezelt bőrfelületen. Esetenként a kezelt területen bőrpírt, szárazságot, illetve hámlást figyeltek meg.

Ellenjavallatok : Aciklovir, illetve a készítmény egyéb összetevői iránti túlérzékenység. A krémet nem szabad a szembe juttatni. Nem ajánlott a krém használata a szájüregben és a hüvelyben.

Figyelmeztetés: Nemi szervek és végbélnyílás környékén történő alkalmazásakor, a paraffin és vazelin tartalom miatt, a latexből készült kondom használatakor csökken annak szakítószilárdsága és ez csökkenti annak biztonságosságát. A legjobb terápiás eredmény érdekében a krém használatát már az első tünetek megjelenésekor (égő érzés, viszketés, feszülésérzés és bőrpír) el kell kezdeni.A pörkösödés megindulása után már nincs értelme a kezelés folytatásának.

Terhesség, szoptatás időszakában csak az előny/kockázat fokozott mérlegelésével alkalmazható.

2005-12-31 21:54:21
|

Pedofilia: agyi elváltozás?

Elváltozás figyelhető meg azoknak a pedofil férfiaknak az agyában, akik elkövetővé válnak - derült ki egy három éven át tartó német kutatásból. A vizsgálat eredményeit a pedofília alapjául szolgáló neurológiai mechanizmusok kutatásával foglalkozó német szervezet, a NeMUP mutatta be Berlinben.


Újra terjed a járvány világszerte

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) bejelentette: független bizottságot hoz létre a járvány kezelésének kivizsgálására.


Az immunrendszer betegségei

Az immunrendszer normálistól eltérő működésének következménye immunhiányos állapot, gyakoribbá váló fertőzések, allergia, vagy autoimmun betegség is lehet.


Egy orrspray alkalmas lehet a COVID-19 kezelésére

Pécsi és osztrák kutatók egy jelenleg allergia elleni orrspray hatóanyagát azonosítottak, amely a COVID-19 kezelésében hatékony lehet.


A német kamionok vitték be a vírust?

Olasz kutatók szerint a koronavírus agresszívabb, gyorsabban terjedő törzse Németországból érkező kamionokkal jutott be a lombardiai Bergamo ipari térségébe, ahol eddig a legmagasabb halálozási arányt regisztrálták a világon.


hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop