Hevizos kenőcs (epervudin)

|
Javallatok: Herpeszvírus-fertőzésekben alkalmazható helyi hatású készítmény. Visszatérő ajakherpesz és nemi szerveken jelentkező herpesz (herpes labialis, genitalis) kezelése, valamint a herpes zoster vírus okozta fertőzések kiegészítő kezelése.

Adagolás A beteg bőrfelületet naponta 3-5 alkalommal vékonyan bekenni. A kezelés időtartama 3-5 nap, amely kivételesen az eset súlyosságától függően 6-12 napra emelhető.

Ellenjavallatok A hatóanyaggal vagy a készítmény bármely összetevőjével szembeni túlérzékenység.

Terhesség és szoptatás Terhesség és szoptatás alatt is alkalmazható.

Mellékhatások Enyhe, átmeneti égő, csípő érzés.

2005-12-31 21:55:03
|

Pedofilia: agyi elváltozás?

Elváltozás figyelhető meg azoknak a pedofil férfiaknak az agyában, akik elkövetővé válnak - derült ki egy három éven át tartó német kutatásból. A vizsgálat eredményeit a pedofília alapjául szolgáló neurológiai mechanizmusok kutatásával foglalkozó német szervezet, a NeMUP mutatta be Berlinben.


Újra terjed a járvány világszerte

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) bejelentette: független bizottságot hoz létre a járvány kezelésének kivizsgálására.


Az immunrendszer betegségei

Az immunrendszer normálistól eltérő működésének következménye immunhiányos állapot, gyakoribbá váló fertőzések, allergia, vagy autoimmun betegség is lehet.


Egy orrspray alkalmas lehet a COVID-19 kezelésére

Pécsi és osztrák kutatók egy jelenleg allergia elleni orrspray hatóanyagát azonosítottak, amely a COVID-19 kezelésében hatékony lehet.


A német kamionok vitték be a vírust?

Olasz kutatók szerint a koronavírus agresszívabb, gyorsabban terjedő törzse Németországból érkező kamionokkal jutott be a lombardiai Bergamo ipari térségébe, ahol eddig a legmagasabb halálozási arányt regisztrálták a világon.


hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop