Huma-Ibuprofen 200 mg filmtabletta (ibuprofen)

|
Javallatok: Gyulladásos, illetve degeneratív ízületi és gerincbetegségek, reumás ízületi gyulladás, gyulladásos eredetű fájdalmas ízületi-, izombetegség, műtétet illetve traumát követő gyulladás és fájdalom.

Adagolás: Egyéni.

Mellékhatások: hányinger, hányás, hasmenés, székrekedés, fejfájás, szédülés, ingerlékenység, végtag ödéma, folyadék visszatartás, bőrkiütés, emésztőrendszeri fekélyvérzéssel, álmatlanság, depresszió, álmosságérzés, látás- és hallászavar, allergiás reakciók, súlyos vesefunkciózavar.

Ellenjavallatok: Ibuprofen, szalicilát vagy egyéb nemszteroid gyulladásgátló iránti érzékenység. Terhesség, szoptatás időszaka. Fennálló gyomor- és nyombélfekély, súlyos idült emésztőszervi betegség.

Adása fokozott óvatosságot igényel tüdőasztma, szénanátha, krónikus légúti fertőzés, súlyos máj-, vese- és szív megbetegedés, továbbá súlyos magasvérnyomás, a kórelőzményben szereplő gyomor-, bélvérzés, valamint Parkinson-kór, epilepszia, pszichiátriai kórkép, véralvadásgátló kezelés, a véralvadás zavarai esetén. Fennálló autoimmun betegségekben csak az előny/kockázat gondos mérlegelése alapján rendelhető.

Kölcsönhatás: A véralvadásgátlók hatását fokozza. Kortikoszteroidokkal és más nemszteroid gyulladáscsökkentőkkel együttadva az emésztőszervi panaszok lehetősége és a vérzés veszélye megnövekszik.

2005-12-31 22:02:47
|

Pedofilia: agyi elváltozás?

Elváltozás figyelhető meg azoknak a pedofil férfiaknak az agyában, akik elkövetővé válnak - derült ki egy három éven át tartó német kutatásból. A vizsgálat eredményeit a pedofília alapjául szolgáló neurológiai mechanizmusok kutatásával foglalkozó német szervezet, a NeMUP mutatta be Berlinben.


Újra terjed a járvány világszerte

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) bejelentette: független bizottságot hoz létre a járvány kezelésének kivizsgálására.


Az immunrendszer betegségei

Az immunrendszer normálistól eltérő működésének következménye immunhiányos állapot, gyakoribbá váló fertőzések, allergia, vagy autoimmun betegség is lehet.


Egy orrspray alkalmas lehet a COVID-19 kezelésére

Pécsi és osztrák kutatók egy jelenleg allergia elleni orrspray hatóanyagát azonosítottak, amely a COVID-19 kezelésében hatékony lehet.


A német kamionok vitték be a vírust?

Olasz kutatók szerint a koronavírus agresszívabb, gyorsabban terjedő törzse Németországból érkező kamionokkal jutott be a lombardiai Bergamo ipari térségébe, ahol eddig a legmagasabb halálozási arányt regisztrálták a világon.


hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop