Huma-Loperamide 2 mg tabletta (loperamid)

|
Javallat: Gyulladásos bélbetegségekhez kapcsolódó krónikus hasmenés, illetve műtétet követő hasmenés kezelésére.

Adagolás: Felnőttek esetén 1-6 maximum 8 kapszula. Gyerekek esetén : maximum 3 kapszula/20 kilogramm.

Mellékhatás: hasi fájdalom, diszkomfort érzés, székrekedés, szédülés, szájszárazság, hányinger, hányás, valamint allergia. Gyermekeknél központi idegrendszeri mellékhatások is megjelenhetnek.

Ellenjavallat: 2 év alatti életkor, a hatóanyag vagy segédanyagokkal szembeni túlérzékenység. Véres széklet ürítésével járó láz.

Figyelmeztetés: a hasmenések tüneti kezelésére alkalmas a készítmény. A kezelés során fokozott figyelmet kell fordítani a folyadék és ásványianyag pótlására. Alkalmazásának első szakaszában egyénenként meghatározandó ideig járművet vezetni, vagy baleseti veszéllyel járó munkát végezni tilos. A továbbiakban egyedileg határozandó meg a tilalom mértéke.

2005-12-31 22:05:59
|

Pedofilia: agyi elváltozás?

Elváltozás figyelhető meg azoknak a pedofil férfiaknak az agyában, akik elkövetővé válnak - derült ki egy három éven át tartó német kutatásból. A vizsgálat eredményeit a pedofília alapjául szolgáló neurológiai mechanizmusok kutatásával foglalkozó német szervezet, a NeMUP mutatta be Berlinben.


Újra terjed a járvány világszerte

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) bejelentette: független bizottságot hoz létre a járvány kezelésének kivizsgálására.


Az immunrendszer betegségei

Az immunrendszer normálistól eltérő működésének következménye immunhiányos állapot, gyakoribbá váló fertőzések, allergia, vagy autoimmun betegség is lehet.


Egy orrspray alkalmas lehet a COVID-19 kezelésére

Pécsi és osztrák kutatók egy jelenleg allergia elleni orrspray hatóanyagát azonosítottak, amely a COVID-19 kezelésében hatékony lehet.


A német kamionok vitték be a vírust?

Olasz kutatók szerint a koronavírus agresszívabb, gyorsabban terjedő törzse Németországból érkező kamionokkal jutott be a lombardiai Bergamo ipari térségébe, ahol eddig a legmagasabb halálozási arányt regisztrálták a világon.


hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop