Ideos rágótabletta (1250 mg kalcium-karbonát /500 mg kalcium/, 400 NE kolekalciferol = D-vitamin)

|
Javallatok: Kizárólag felnőttek számára. D-vitamin- és kalcium-hiány javítása idős betegekben. D-vitamin- és kalcium pótlása fokozott kalcium és D-vitamin szükséglet esetén a hiányállapot kialakulásának megelőzésére. Csontritkulás kiegészítő kezelése.

Adagolás: Naponta kétszer 1 rágótabletta. A tablettát el kell szopogatni vagy el kell rágni.

Az Ideos rágótabletta alkalmazható a terhesség és szoptatás alatt, de a kalcium napi dózisa nem haladhatja meg a 1500 mg-ot és a D 3-vitaminé a 600 IU-t.

Ellenjavallatok: Túlérzékenység a gyógyszer bármely összetevőjével szemben. Magas kalciumszint, vesekövesség. Súlyos veseelégtelenség.

Mellékhatások: Székrekedés, puffadás, gyomorfájdalom, hasmenés.

2006-01-01 18:27:53
|

Véletlen (?!) - Nyári balesetek

A nyár sok örömet nyújthat mindenkinek, de ami az egyik pillanatban még szórakozás, az a másikban már enyhébb, vagy súlyosabb baleset forrása lehet!


Ki nyer ma?

Koronavírus fertőzési versenyeket rendeznek kollégiumi diákok az Egyesült Államok egyik városában, ráadásul nevezési díjat is szednek.


A nyirokcsomó érintettséggel járó betegségekről

Gyakran előforduló eset nyirokcsomó megnagyobbodással járó betegség kapcsán, hogy a páciens a kezelés kezdetén, vagy néhány hónap eltelte után levonja a következtetést saját sorsára vonatkozóan:


A komplex regionális fájdalom szindróma

A komplex regionális fájdalom szindróma az idült fájdalomnak nem gyakori formája, mely általában a felső vagy az alsó végtagot érinti.


Új vérvizsgálat, mely javíthatja a májrák szűrését

Egy új kísérleti vérvizsgálat javíthatja a májrák leggyakoribb formájának szűrési eredményeit az USA Nemzeti Rákkutató Intézetének (NCI) kutatói szerint.


hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop