Magnerot tabletta (magnézium-orotát)

|
Javallatok: Koszorúér-betegségekben kiegészítésként, szívritmuszavarok, a sima- és harántcsíkolt izomzat görcsös állapotai, éjszakai lábikragörcs. Magnéziumpótlásra elégtelen bevitel (diéta vagy táplálkozási zavarok) esetén. Tartós vizelethajtó- vagy hashajtószedés. Érelmeszesedéses keringési zavarok, agyérelmeszesedés, érelmeszesedés, zsír anyagcserezavarok, magas koleszterinszint megelőzésére és kiegészítő kezelésére.

Ellenjavallatok: Súlyos vesefunkciós zavarok, a szív ingerület-vezetési zavara, a sóháztartás súlyos zavarai.

Adagolás: Az alkalmazandó adag a fennálló magnézium-hiány függvénye.

Felnőtteknek: szokásos adagja naponta 3-szor 2 tabletta az első 5-7 napon a magnéziumraktárak feltöltésére, majd a fenntartó adag naponta 2-4 tabletta.

A kúra minimálisan 6 hétig tart, de a készítmény tartósan, folyamatosan is szedhető. A tablettákat célszerű szétrágva, kevés folyadékkal lenyelni.

Mellékhatások: Ritkán (a szokásos adagok túllépésekor) hasmenés, nagy adagok, ill. tartós alkalmazás esetén fáradékonyság fordulhat elő.

2006-01-06 02:41:05
|

Véletlen (?!) - Nyári balesetek

A nyár sok örömet nyújthat mindenkinek, de ami az egyik pillanatban még szórakozás, az a másikban már enyhébb, vagy súlyosabb baleset forrása lehet!


Ki nyer ma?

Koronavírus fertőzési versenyeket rendeznek kollégiumi diákok az Egyesült Államok egyik városában, ráadásul nevezési díjat is szednek.


A nyirokcsomó érintettséggel járó betegségekről

Gyakran előforduló eset nyirokcsomó megnagyobbodással járó betegség kapcsán, hogy a páciens a kezelés kezdetén, vagy néhány hónap eltelte után levonja a következtetést saját sorsára vonatkozóan:


A komplex regionális fájdalom szindróma

A komplex regionális fájdalom szindróma az idült fájdalomnak nem gyakori formája, mely általában a felső vagy az alsó végtagot érinti.


Új vérvizsgálat, mely javíthatja a májrák szűrését

Egy új kísérleti vérvizsgálat javíthatja a májrák leggyakoribb formájának szűrési eredményeit az USA Nemzeti Rákkutató Intézetének (NCI) kutatói szerint.


hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop