Osteocare tabletta (kalcium-karbonát, kolekalciferol = D-vitamin)

|
Javallatok: Fokozott kalcium igénnyel járó állapotok. Diéta, nem megfelelő táplálkozás vagy idős kor miatt kialakuló csökkent ásványianyag-bevitel vagy -felszívódás. Terhesség, szoptatás, növekedés, menopausa. A fertőző betegségek megelőzése az immunrendszer erősítése révén. A készítmény terápiás adagban hosszabb ideig is alkalmazható.

Ellenjavallatok : A készítmény összetevőivel szembeni túlérzékenység, magas kalciumszint. Súlyos veseelégtelenség. Gyermekkor (12 év alatt).

Adagolás: Szokásos adagja napi 2-szer 1, ill. 1-szer 2 tabletta. A tablettákat étkezés után 2 órával kell bevenni, mivel ismert, hogy a kalcium gátolja a vas és egyéb mikroelemek felszívódását.

Mellékhatások: Nagyon ritkán enyhe emésztőrendszeri zavar (puffadás, székrekedés vagy hasmenés).

2006-01-06 03:38:15
|

Véletlen (?!) - Nyári balesetek

A nyár sok örömet nyújthat mindenkinek, de ami az egyik pillanatban még szórakozás, az a másikban már enyhébb, vagy súlyosabb baleset forrása lehet!


Ki nyer ma?

Koronavírus fertőzési versenyeket rendeznek kollégiumi diákok az Egyesült Államok egyik városában, ráadásul nevezési díjat is szednek.


A nyirokcsomó érintettséggel járó betegségekről

Gyakran előforduló eset nyirokcsomó megnagyobbodással járó betegség kapcsán, hogy a páciens a kezelés kezdetén, vagy néhány hónap eltelte után levonja a következtetést saját sorsára vonatkozóan:


A komplex regionális fájdalom szindróma

A komplex regionális fájdalom szindróma az idült fájdalomnak nem gyakori formája, mely általában a felső vagy az alsó végtagot érinti.


Új vérvizsgálat, mely javíthatja a májrák szűrését

Egy új kísérleti vérvizsgálat javíthatja a májrák leggyakoribb formájának szűrési eredményeit az USA Nemzeti Rákkutató Intézetének (NCI) kutatói szerint.


hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop