Paramax Rapid 500 mg tabletta (paracetamol)

Javallatok: Fájdalom- és lázcsillapító szer. Hatékonyan csillapítja a fájdalmakat, mint pl. fejfájás, migrén, hátfájás, reumatikus- és izomfájdalom, neuralgia, fogfájás, és a menstruációs fájdalom. Enyhíti a megfázás, az influenza és a torokfájás tüneteit, valamint csökkenti a lázat.

Adagolás: Felnőttek (időskorúakat is beleértve): 500-1000 mg, amely szükség esetén 4 óránként ismételhető. Az egyszeri gyógyszeradag ismételt bevétele között legalább 4 órának el kell telnie, illetve 24 órán belül 4000 mg-nál több nem vehető be.

Gyermekek 6-12 éves kor között: 250-500 mg tabletta, amely szükség esetén 4 óránként ismételhető, de 24 órán belül maximum 2000 mg vehető be. Orvosi utasítás nélkül 3 napnál hosszabb ideig nem szedhető.

Ellenjavallatok: Túlérzékenység paracetamolra vagy a készítmény bármely más összetevőjére. Súlyos máj- és vesefunkció zavar. Glükóz-6-foszfát-dehidrogenáz hiány (vörösvértest széteséssel járó vérszegénység). 3 hónapos életkor alatt.

Mellékhatások: Ritkán allergiás bőrreakciók előfordulhatnak, esetleg láz, nyálkahártya-gyulladás kíséretében. Allergiás reakció felléptekor a kezelést azonnal abba kell hagyni.
2006-01-08 16:21:11
|

Vissza a tartalomjegyzékhez

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop