Phenolphthaleinum tabletta 0.5 g (fenolftalein)

|
Javallat: székrekedés, a vastagbél izgatásával fejti ki hashajtó hatását. Elsősorban heveny alkalmi székrekedés megszüntetésére alkalmas. Kíméletes hatása miatt gyermekek, legyengült betegek, terhesek és aranyértől szenvedők is használhatják, mert nem okoz indokolatlan alhasi vérbőséget. A bevételtől számított 6-8 óra múlva eredményez könnyű, puha székletet, de enyhe hashajtó hatása még 2-3 napig is van.

Adagolás: felnőtteknek este lefekvés előtt 1-2 tabletta, gyerekeknek fél tabletta.

Mellékhatás: bőrgyulladás.

Figyelmeztetés: Tartós szedése káliumvesztéssel jár, amit az egyébként is vízhajtókat és digitáliszt szedő idős embernél figyelembe venni és pótolni kell.

2006-01-06 03:59:57
|

Europol: bűnözők, hamis termékek, csalók

A bűnözők gyorsan alkalmazkodnak a koronavírus-járvány okozta válsághoz, módosítják stratégiáikat.


Koronavírus körkép 03-28

Elérte az 532 692-t az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma péntek reggelre. 24 075-en vesztették életüket a Covid-19-ben és 122 672-en gyógyultak meg - tájékoztatott honlapján a Johns Hopkins Egyetem. A vírusfertőzést 176 országban és területen mutatták ki.


Koronavírus az Egyesült Államokban

Csütörtöki adatok szerint ezernél több a koronavírus-járvány következtében elhunytak száma az Egyesült Államokban.


Koronavírus körkép 03.27 - továbbra is súlyos a helyzet

Akadnak biztató jelek az új típusú koronavírus-járvány lassulását illetően Európában, de a járványnak koránt sincs vége, a világnak pedig hozzá kell szoknia a helyzet teremtette új körülményekhez, jelentette ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai igazgatója csütörtökön.


A koronavírus körüli tévhitekről

Az új koronavírus (2019-nCoV) megjelenése, gyors terjedése váratlan kihívások elé állított bennünket, az egész emberiséget érintő pandémiáról van szó. A betegség tüneteit nagyjából ismerjük, mechanizmusát már kevésbé, hosszútávú egészségi hatásait pedig egyáltalán nem.


Web Design & Development Prowebshop