Quamatel Mini filmtabletta (famotidin)

|
Javallat: gyomorégés, gyomorsav túltermelődés miatti gyomorfájás.

Adagolás: felnőtteknek 1 tabletta naponta.

Mellékhatás: láz, fejfájás, szédülés, szájszárazság, hányinger, hányás, hasi diszkomfort érzés, puffadás, székrekedés, hasmenés, étvágytalanság, fáradtság, vérképzési zavarok, izomfájdalom, izületi fájdalom, allergia, szívritmuszavar, asztma, hajhullás, akne, viszketés, fülcsengés, ízérzés zavara.

Ellenjavallat: A készítmény bármely alkotórészével szembeni allergia, terhesség, szoptatás, 16 évesnél fiatalabbak részére.

Figyelmeztetés: máj- és vagy vesebetegség, először előforduló emésztési zavar, fogyással együtt járó emésztési zavar, fekete széklet, nyelészavar esetén nem alkalmazható. Orvosi rendelet nélkül 2 hétnél tovább nem szedhető.

2006-01-06 04:24:49
|

8 milliárd eurós fizetésemelés az egészségügyben Franciaországban

Hét hétig tartó tárgyalások és több tüntetés után hétfő este aláírták Franciaországban a kormány és a szakszervezetek megállapodását, amely évi több mint 8 milliárd euróval (2830 milliárd forint) növeli az egészségügy dolgozóinak járó juttatásokat.


Tiltakoznak az egyetemek az USA-ban

Az amerikai bevándorlási hivatal július elején jelentette be, hogy külföldi diákok az ősztől nem tanulhatnak tovább olyan egyetemeken, amelyeken a koronavírus-járvány miatt csakis online oktatás folyik.


Én még ennyi vérző embert kerékpárversenyen nem láttam

A londoni olimpikon Lovassy Krisztián is szenvedő alanya volt annak a vasárnapi tömeges bukásnak, amely egy amatőr országúti kerékpárversenyen történt Tótvázsony és Balatonszőlős között.


Beutazási korlátozások kedd éjféltől

A fertőzésveszélyes országokból érkezők karanténra számíthatnak, a vörös kategóriás országok állampolgárait be sem engedik a határon.


Pedofilia: agyi elváltozás?

Elváltozás figyelhető meg azoknak a pedofil férfiaknak az agyában, akik elkövetővé válnak - derült ki egy három éven át tartó német kutatásból. A vizsgálat eredményeit a pedofília alapjául szolgáló neurológiai mechanizmusok kutatásával foglalkozó német szervezet, a NeMUP mutatta be Berlinben.


hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop