Tisasen A+B drazsé (szennozid)

|
Javallat: székrekedés.

A vastagbél perisztaltikáját fokozva bélgörcs és alhasi vérbőség nélkül eredményez székletet, a bevételtől számított 8-16 óra múlva. Miután nem okoz alhasi vérbőséget, terheseknek és gyermekeknek is adható. Nagy előnye, hogy nincs hozzászokás.

Adagolás: felnőtteknek 1-4 drazsé, gyermekeknek 1 drazsé.

Mellékhatás: tartós szedése káliumvesztéssel jár, amit az egyébként is vízhajtókat és digitáliszt szedő idős embernél figyelembe kell venni és pótolni szükséges.

Ellenjavallat: Szoptatáskor gyakori használata kerülendő. Puffadás, hasi fájdalom.

2006-01-07 10:50:21
|

Koronavírus körkép 03-31

Világszerte meghaladta a 745 ezret az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma hétfő estére. A COVID-19 járványban eddig 35 307-en vesztették életüket, és 156 841-en gyógyultak meg - tájékoztatott honlapján a Johns Hopkins Egyetem.


EMA- nyugodtan lehet szedni az ACE-gátlókat

Az európai Gyógyszerügynökség nyilatkozatot közölt, melyben azt tanácsolja, hogy azok a betegek, akik angiotensin-converting enzyme (ACE) inhibitors and angiotensin II receptor blockers szednek, folytassák a gyógyszer szedését.


Koronavírus körkép 03-30

Európában és az Egyesült Államokban tovább tombol az új koronavírus-járvány, Spanyolország, Olaszország és Franciaország koronakötvények közös európai kibocsátását sürgeti a válságkezelés költségeinek fedezésére, de ettől Hollandia és Németország mereven elzárkózik.


Három amerikai állam karanténját tervezi Trump UPDATE: Éjszaka lemondta

Karantén alá kerülhet az Egyesült Államok három tagállama - közölte Donald Trump amerikai elnök szombaton, New York állam kormányzója pedig bejelentette, hogy elhalasztják az előválasztást.


Europol: bűnözők, hamis termékek, csalók

A bűnözők gyorsan alkalmazkodnak a koronavírus-járvány okozta válsághoz, módosítják stratégiáikat.


Web Design & Development Prowebshop