Trinordiol 21 drazsé (etinilösztradiol, levonorgesztrel)

Javallat: Fogamzásgátlás.

Adagolás: Az adagolás első ciklusa során a menstruációs ciklus első napjától (pl. a menstruációs vérzés első napjától) a paciensnek naponta 1 db Trinordiol 21 drazsét kell szednie 21 egymást követő napon át. A megvonásos vérzés rendszerint az utolsó drazsé bevételétől számított 2.-3. napon kezdődik és előfordulhat, hogy nem fejeződik be az újabb csomag Trinordiol 21 drazsé szedésének kezdete előtt.

A Trinordiol 21 soron következő dobozának megkezdése a 7 napos alkalmazási szünet után, a 8. napon aktuális, akkor is, ha a megvonásos vérzés még tart. Tehát, minden 21 napos Trinordiol 21 szedési ciklus az első ciklussal azonos napon kezdődik és ugyanazon 21 napos adagolási rend szerint zajlik, a ciklusok között 7 napos szünetek közbeiktatásával.

Figyelmeztetés: A Trinordiol 21 szedésének megkezdése előtt alapos általános orvosi és nőgyógyászati kivizsgálás szükséges. A terhességet a Trinordiol 21 szedésének megkezdése előtt ki kell zárni.

Ellenjavallatok: terhesség, szív-érrendszeri vagy agyi érbetegségek, súlyos magasvérnyomás-betegség, súlyos májbetegség, cukorbetegség, ösztrogénre érzékeny daganatok, ismeretlen eredetű hüvelyi vérzés, zsíranyagcsere zavarok, sarlósejtes vérszegénység, a készítmény összetevőivel szembeni túlérzékenység.

Mellékhatások: Túlérzékenység, émelygés, hányás, epekő-képződés, fejfájás, testsúlygyarapodás, emlőfájdalom, közti vérzés, trombózis, vérnyomás-emelkedés, hangulatváltozások, csökkent libido. Kontaktlencsét viselőkön szaruhártya-irritáció léphet fel.

2006-01-07 10:54:09
|

Vissza a tartalomjegyzékhez

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop