Vita-Calc pezsgőtabletta (acidum ascorbicum = C-vitamin, kalcium-karbonát, kolekalciferol = D 3-vitamin, piridoxin = B 6-vitamin)

|
Javallat: alacsony szérumkalciumszint vagy megnövekedett kalcium- és vitaminigény.

Adagolás: felnőttnek napi 1, gyermeknek napi fél pezsgőtabletta 6 éves kor felett. Bevétele egy pohár vízben feloldva történjen.

Figyelmeztetés: Vastartalmú gyógyszerekkel, tetraciklinekkel való gyógyszerelés esetén a pezsgőtabletta és ezen gyógyszerek bevétele között legalább 3 óra különbség legyen, de ez még számos egyéb gyógyszernél is megszívlelendő. Óvatosan adjuk együtt savkötőkkel, Parkinson-kór gyógyszereivel és a fogszuvasodás elleni fluorkészítményekkel is.

Ellenjavallat: a terhesség első felében növeli a fejlődési rendellenességek kockázatát, ezért adásuk ellenjavallt.

2006-01-07 11:57:18
|

Véletlen (?!) - Nyári balesetek

A nyár sok örömet nyújthat mindenkinek, de ami az egyik pillanatban még szórakozás, az a másikban már enyhébb, vagy súlyosabb baleset forrása lehet!


Ki nyer ma?

Koronavírus fertőzési versenyeket rendeznek kollégiumi diákok az Egyesült Államok egyik városában, ráadásul nevezési díjat is szednek.


A nyirokcsomó érintettséggel járó betegségekről

Gyakran előforduló eset nyirokcsomó megnagyobbodással járó betegség kapcsán, hogy a páciens a kezelés kezdetén, vagy néhány hónap eltelte után levonja a következtetést saját sorsára vonatkozóan:


A komplex regionális fájdalom szindróma

A komplex regionális fájdalom szindróma az idült fájdalomnak nem gyakori formája, mely általában a felső vagy az alsó végtagot érinti.


Új vérvizsgálat, mely javíthatja a májrák szűrését

Egy új kísérleti vérvizsgálat javíthatja a májrák leggyakoribb formájának szűrési eredményeit az USA Nemzeti Rákkutató Intézetének (NCI) kutatói szerint.


hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop