Yadine filmtabletta (drospirenon, etinilösztradiol)

|
Javallat: Fogamzásgátlás. Különösen hormonális eredetű folyadékpangás, illetve mitesszer képződés esetén.

Adagolás, alkalmazás: A kezelés során a csomagoláson feltüntetett irányban haladva napi egy tablettát kell bevenni kevés folyadékkal, naponta lehetőleg azonos időben. A csomag beszedése után 7 nap tablettamentes szünet következik, amelynek során a havi vérzéshez hasonló megvonásos vérzés lép fel. A megvonásos vérzés általában a szedési szünet 2.-3. napján jelentkezik és eltarthat a következő csomag szedésének kezdetéig. A Yadine szedését a havi vérzés első napján kell elkezdeni.

Ellenjavallatok: terhesség, szoptatás, szív-érrendszeri vagy agyi érbetegségek, májbetegség, májdaganat, ösztrogénre érzékeny daganatok, ismeretlen eredetű hüvelyi vérzés, cukorbetegség érszövődményekkel, a készítmény összetevőivel szembeni túlérzékenység.

Mellékhatások: Emlőfeszülés, emlőfájdalom vagy -váladékozás, fejfájás, migrén, a libido megváltozása, lehangoltság, kontaktlencse-viselési panaszok, hányás, hányinger, bőrgyógyászati panaszok, folyadékpangás, testsúlyváltozás, túlérzékenységi reakció.

2006-01-07 12:05:08
|

EMA- nyugodtan lehet szedni az ACE-gátlókat

Az európai Gyógyszerügynökség nyilatkozatot közölt, melyben azt tanácsolja, hogy azok a betegek, akik angiotensin-converting enzyme (ACE) inhibitors and angiotensin II receptor blockers szednek, folytassák a gyógyszer szedését.


Koronavírus körkép 03-30

Európában és az Egyesült Államokban tovább tombol az új koronavírus-járvány, Spanyolország, Olaszország és Franciaország koronakötvények közös európai kibocsátását sürgeti a válságkezelés költségeinek fedezésére, de ettől Hollandia és Németország mereven elzárkózik.


Három amerikai állam karanténját tervezi Trump UPDATE: Éjszaka lemondta

Karantén alá kerülhet az Egyesült Államok három tagállama - közölte Donald Trump amerikai elnök szombaton, New York állam kormányzója pedig bejelentette, hogy elhalasztják az előválasztást.


Europol: bűnözők, hamis termékek, csalók

A bűnözők gyorsan alkalmazkodnak a koronavírus-járvány okozta válsághoz, módosítják stratégiáikat.


Koronavírus körkép 03-28

Elérte az 532 692-t az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma péntek reggelre. 24 075-en vesztették életüket a Covid-19-ben és 122 672-en gyógyultak meg - tájékoztatott honlapján a Johns Hopkins Egyetem. A vírusfertőzést 176 országban és területen mutatták ki.


Web Design & Development Prowebshop