Zovirax ajakherpesz krém (aciklovir)

Javallatok A Zovirax ajakherpesz krém az ajak és az arc herpeszvírus (herpes simplex) által okozott fertőzéseinek kezelésére javallt. Immunhiányos betegeknek a Zovirax ajakherpesz krém alkalmazása nem ajánlott.

Adagolás: Felnőtteknek és gyermekeknek naponta 5-ször - kb. 4 órás időközökben az éjszaka kihagyásával - kell a krémet a beteg területre kenni. A kezelést a fertőzést követő legrövidebb időn belül el kell kezdeni. A kezelést 5 napig kell folytatni. Ha ez idő alatt nem teljes a gyógyulás, a kezelés további 5 napig folytatható. A szem herpesvírus fertőzéseire nem alkalmazható. A Zovirax ajakherpesz krém a nemiszerveken jelentkező herpeszre csak orvosi javaslat esetén alkalmazható.

Ellenjavallatok: A Zovirax ajakherpesz krém alkalmazása aciklovirral vagy propilénglikollal szembeni túlérzékenység esetén ellenjavallt.

Figyelmeztetések: A Zovirax ajakherpesz krém csak az ajak és az arc kezelésére javallt. Nem alkalmazható nyálkahártyákon, pl. a szájüregben, a szemben és a hüvelyben. Különösen vigyázni kell, hogy szembe ne kerüljön.

Mellékhatások Közvetlenül a krém alkalmazása után átmeneti égető vagy szúró érzés előfordulhat. Enyhe bőrszárazság vagy hámlás a betegek kb. 5 %-ában fordult elő.

2006-01-07 12:06:08
|

Vissza a tartalomjegyzékhez

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop