Az Ön által kiválasztott kulcsszó az alábbi 14 cikkekben szerepel:

Vizsgálatok szerint a sót már a hathónapos csecsemők is kívánják. Ez a létfontosságú vegyület lehet ártalmas, de az lehet a só...

A kanadai orvosszövetség vizsgálata szerint az Egyesült Államokban és Kanadában a gyorséttermek kínálata gyakran sósabb, mint má...

Az egészséges táplálkozás egyik fontos tényezője a megfelelő ásványianyag-bevitel.

A szervezetben a legtöbb nátrium a vérben és a sejtek körüli térben van. A nátriumot étellel és itallal visszük be, és izzadáss...

Köztudott, hogy a vérnyomás csökkentésének egyik bevált módja a sószegény diéta. Egy tízezer résztvevő bevonásával készült...

A szerzők összefoglalják eddigi ismereteinket az esszenciális makrofémionok (Na+, K+, Ca2+, Mg2+) homeosztázisáról, abszorpciójár...

7. Ásványi anyagok
(2004-05-23)
Az ásványi anyagokra a szervezet normális működése miatt van szükség. Két nagy csoportra oszthatjuk őket, az ún. makroelemekre...

8. Ásványi anyagok
(2004-05-23)
Az ásványi anyagokra a szervezet normális működése miatt van szükség. Két nagy csoportra oszthatjuk őket, az ún. makroelemekre...

A nagy sófogyasztás hátrányosan befolyásolja a glomerularis hemodinamikát, hyperfiltratiót okoz, valamint növeli a filtratiós frakc...

10. Nátrium szabályozás
(2002-06-04)
A szervezetben a legtöbb nátrium a vérben és a sejtek körüli térben van. A nátriumot étellel és itallal visszük be, és izza...

11. Só, ami só
(2001-09-00)
Sózzunk vagy ne ­ nem ez a kérdés. Sokkal inkább az, hogy mennyit használjunk belőle. Kis menynyiségben ugyanis egyáltalán nem...

A plazmasejtes daganat (myeloma multiplex, myelomatosis) az immunglobulinokat termelő plazmasejtek csontvelői proliferációjával és mon...

A The New England Journal of Medicine július 15-i számában megjelent egy cikk egy ritka genetikai betegségről, amely rávilágít ar...

Bevezetés és célkitűzés: Az Országos Táplálkozás és Tápláltsági Állapot Vizsgálat 2014 - az Európai Lakossági Egészségfel...

hírdetés

Web Design & Development Prowebshop