Aktualitás, frissítés

A könyvben, illetve az elektronikus változatban minden egyes vény nélkül kapható gyógyszert felsorolunk, hogy tájékoztassunk e szerek hatásáról, valamint egyszeri vagy tartós szedésük esetén előforduló kockázatokról.

| Gyógyszer a családban 2004 ;   InforMed | Szendei, K.

A könyv a kézirat lezárásának időpontjában forgalomban lévő gyógyszereket sorolja fel, az elektronikus változatot folyamatosan felújítjuk

A teljesség azonban csak egy adott időpontra lehet érvényes, mivel gyógyszerválasztékunk állandóan változik. Évente több száz új gyógyszer kerül forgalomba és az újabb, nagyobb hatású készítmények mellett a korábban alkalmazott szerek elavulttá, korszerűtlenné válnak, így gyártásuk forgalmazásuk megszűnik.

Előfordulhat, hogy az Olvasó a könyv alapján egy vény nélküli gyógyszert vásárolna a gyógyszertárban és a gyógyszerész mégis receptet kér vagy a keresett gyógyszer helyett mást ajánl fel.

Ez esetben az Olvasó ne a szerzőt vagy a gyógyszerészt hibáztassa, hanem a tudomány haladásának fogja fel a kellemetlen meglepetést.

A mostani 6. kiadás már a gyakorlatban bizonyítja, hogy a gyógyszerrendeléssel kapcsolatos előírásokat időről időre ellenőrizni és az új tények alapján módosítani kell.

2021-06-01 14:14:54
| gyógyszerek, adatbázis
Vissza a tartalomjegyzékhez
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop