AC-pulmin granulátum sziruphoz (acetilcisztein)

Javallat: sűrű nyákképződéssel járó légúti betegségek, akut és krónikus hörgőhurut, hörgőtágulat, asztma, valamint egy speciális veleszületett betegség, a mucoviscidosis. Torok, orrmelléküreg, belsőfül akut és krónikus gyulladása.

Adagolás: Szokásos adagolás gyermekeknek:

  • 10 napos kortól 1-2 éves korig napi 2-szer 2,5 ml.
  • 2-6 éves kor között napi 2-3-szor 5 ml.
  • 6-14 éves kor között napi 3-szor 5 ml.
  • 14 éves kor felett napi 3-szor 10 ml.

Felnőtteknek: napi 3-szor 10 ml.

Mellékhatás: Ritkán gyomorégés, émelygés, hányinger, hányás, hasmenés, szájnyálkahártya-gyulladás, fejfájás és fülzúgás, allergia, vérnyomáscsökkenés. Szórványosan hörgőgörcs, vérzések. A szorbitra érzékeny egyéneken hasmenést okozhat.

Kölcsönhatás: egyes antibiotikumok hatását csökkenti, ezért ezeket legalább két órával az antibiotikum bevétele után 2 órával kell bevenni. Köhögéscsillapítók veszélyes váladékpangást idézhetnek elő.

Ellenjavallat: A készítmény összetevőivel szembeni túlérzékenység. Újszülötteknek csak életveszélyes állapot esetén, szigorú orvosi felügyelet mellett lehet adni. A készítmény szorbitot tartalmaz. Terhesség és szoptatás ideje alatt alkalmazása nem javasolt.

Figyelmeztetés: Csak a terápiás előny/kockázat gondos mérlegelésével adható gyomor- bélvérzésre hajlamosító állapotok esetén. A keletkezett váladékot fel kell köhögni, és ki kell köpni.

2021-10-31 10:18:50
| AC-pulmin granulátum, acetilcisztein

Vissza a tartalomjegyzékhez

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop