Eurovit filmtabletta 50 éven felülieknek

Javallatok: Vitaminhiány és ásványi anyag pótlására, étvágytalanság, gyengeség, fáradtság, betegség és műtétek utáni lábadozás, kimerültség esetén speciálisan a felnőtt korosztálynak.

Adagolás/alkalmazás: Szokásos adagja naponta egy filmtabletta, melyet étkezés közben vagy után, egészben kell lenyelni. Tartósan kizárólag orvosi javaslatra és az előírt mennyiségben szedhető.

Ellenjavallatok: A készítmény bármely összetevőjével szembeni túlérzékenység esetén. Veseműködés zavara, fokozott vastárolással járó kórfolyamatok, magas szérum-kalciumszint, tiamin- és piridoxin-érzékenység, egyidejű retinoid kezelés esetén.

Mivel a készítmény forgalomba kerülésekor meghaladhatja a megengedett A-vitamin mennyiséget, ezért a készítmény a terhesség ideje alatt nem adható, ellenjavallt.

Mellékhatás: Túladagolás következtében étvágytalanság, gyengeség, fejfájás, ízületi- és csontfájdalmak, hőemelkedés, hányinger, székrekedés, bőrszárazság alakulhat ki.

Ritkán túlérzékenységi reakció, mely bőrkiütés, viszketés, az arc és a nyak megduzzadása, légzési, nyelési nehézség, fulladás, általános rosszullét formájában jelentkezhet.

Kölcsönhatás: Tilos együtt adni: A-vitamint vagy származékait tartalmazó készítményekkel.

Figyelmeztetés: A riboflavin (B2-vitamin) a vizeletet sárgára, a vas a székletet feketére festheti. A terhesség első harmadában A-vitamin nem javasolt, ezért ezen időszakban a készítményt A-vitamin tartalma miatt ne alkalmazza.

Későbbi időben a napi A-vitamin adagja nem haladhatja meg az 5500 NE-et (napi 1 filmtabletta). Emellett a napi béta-karotin bevitel nem haladhatja meg a 9 mg-ot, a D3-vitaminé pedig a 600 NE-et. 

(A-vitamin-acetát, kolekalciferol  = D3-vitamin, tiamin-nitrát = B1-vitamin, riboflavin = B2-vitamin, nikotinamid  = B3-vitamin, piridoxin-hidroklorid = B6-vitamin, cianokobalamin = B12-vitamin, aszkorbinsav = C-vitamin, pantoténsav /kalcium-pantotenát  formájában/ = B5-vitamin, dl-alfa-tokoferol-acetát =  E-vitamin, folsav, kalcium, vas, foszfor)  

2022-01-05 17:59:58
| Eurovit filmtabletta 50 éven felülieknek

Vissza a tartalomjegyzékhez

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop