Loette filmtabletta (levonorgesztrel, etinilösztradiol)

Javallat: Fogamzásgátlás.

Adagolás: A filmtablettákat a csomagoláson jelzett rend szerint kell bevenni, a rózsaszín filmtablettákkal kezdve, majd a ciklust a fehér filmtabletták bevételével zárva.

Az adagolás első ciklusa során a menstruációs ciklus első napjától (pl. a menstruációs vérzés első napjától) a paciensnek naponta 1 db Loette filmtablettát kell szednie 21 egymást követő napon át.

A megvonásos vérzés rendszerint az utolsó aktív (rózsaszínű) filmtabletta bevételétől számított 2.-3. napon kezdődik és előfordulhat, hogy nem fejeződik be az újabb csomag Loette filmtabletta szedésének kezdete előtt.

A Loette soron következő dobozának megkezdése az utolsó inaktív filmtabletta bevételét követő napon aktuális, akkor is, ha a megvonásos vérzés még tart.

Figyelmeztetés: A Loette szedésének megkezdése előtt alapos általános orvosi és nőgyógyászati kivizsgálás szükséges. A terhességet a Loette szedésének megkezdése előtt ki kell zárni.

Ellenjavallatok: terhesség, szív-érrendszeri vagy agyi érbetegségek, súlyos magasvérnyomás-betegség, súlyos májbetegség, ösztrogénre érzékeny daganatok, ismeretlen eredetű hüvelyi vérzés, porfíria, zsíranyagcsere zavarok, sarlósejtes vérszegénység, a készítmény összetevőivel szembeni túlérzékenység.

Mellékhatások: Túlérzékenység, émelygés, hányás, epekő-képződés, fejfájás, testsúlygyarapodás, emlőfájdalom, közti vérzés, trombózis, vérnyomás-emelkedés, hangulatváltozások, csökkent libido. Kontaktlencsét viselőkön szaruhártya-irritáció léphet fel.

2022-01-24 15:18:45
| Loette filmtabletta, levonorgesztrel, etinilösztradiol

Vissza a tartalomjegyzékhez

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop