Plastubol spray (metilmetakrilát-butilakrilát-butilmetakrilát kopolimer, diizooktil-ftalát)

Javallatok: Zárt műtéti sebek fedése, váladékozó sipolyok, sebek környékén a bőr védelme, első fokú égési sérülések, felületes hámhorzsolások, frissen behámosodott sebek védelme, nehezen köthető területek sebvédelme, nem nedvező ekzema, dermatitis fedése (nem zsíros, felszívódó kenőcsök alkalmazása után is); az ép környezet védelme maró hatású ecsetelők alkalmazásakor, érzékeny bőr védelme irritáló anyagokkal szemben.

Ellenjavallatok: Mély tasakos, váladékozó sebek, III. fokú égés, nyomásnak kitett testrészeken nem alkalmazható.

Alkalmazás módja: A bevonandó felületet 1-2 másodpercig permetezni. Az oldószer elpárolgása után (kb. 30 mp) a testfelszínen száraz átlátszó film keletkezik. A permetezést 2-3 esetleg 4 ízben megismételjük.

A szelep nyilása a befedendő testfelszintől 25-30 cm-re legyen.

A bőrfelületet a film felhelyezése előtt meg kell tisztítani, és szárazra kell törölni. Ha a sebszélek közül szivárgó vér, savó, ill. az égési sebfelszínen kilépő plazma a filmet felemeli, tanácsos a képződő hólyagot eltávolítani és a nyílást újabb réteg felvitelével zárni. A filmréteg etil-acetáttal, lemosható vagy a film óvatos húzásával is eltávolítható.

Mellékhatások: A nyílt sebfelszínen 30 másodpercig tartó hidegérzést (enyhe fájdalmat) okoz. Érzékeny bőrű egyéneken a felhelyezett film alatt és körül bőrpír alakulhat ki.

2006-01-06 04:11:24
|

Vissza a tartalomjegyzékhez

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop