Vizelési panaszok

A vizelési panaszok sokrétűek, csökkenhet vagy éppen megnőhet a vizelet mennyisége vesebetegségekben.


tovább

Prosztatagyulladás

Minden életkorban előfordulhat, de leggyakoribb 50 éves kor után, prosztatatúltengés esetén. Régebben, amikor a gonorrea, a kankó gyakoribb volt, a prosztatagyulladás is gyakran származott a gonorreát okozó gonokokkusz baktériumtól.


tovább

Prosztatarák

A prosztata hámjából kiinduló rosszindulatú daganat, amely vizelési zavarokat, fájdalmat válthat ki. A rákot tapintás és próbakimetszés alapján, szövettani vizsgálattal állapítják meg, valamint a vér PSA (prosztata specifikus antigén) meghatározásával.


tovább

Prosztatatúltengés (prosztatahipertrófia)

A férfiklimax korában, általában 48 -50 év körül illetve azt követően fordul elő túlburjánzás részben a prosztata mirigyes állományában, különösen a húgycsövet körkörösen bélelő mirigyszövetben. Emiatt a vizeletürítés akadályozott, sőt teljesen gátolt lehet: vizeléskor kezdetben a vizelet nehezebben indul el, igen vékony, cérnaszálszerű su...


tovább

Vesekövesség

Nem tartozik a ritka betegségek közé. A húgyutak fertőzései és az elzáródás miatti vizeletpangás kétségtelenül olyan tényezők, amelyek kedvező talajt teremtenek a kőképződésnek.


tovább
Vissza a tartalomjegyzékhez

hírdetés
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop