A Moderna szerint 2030-ra elkészülhetnek a rák- és szívbetegség elleni vakcinák

Mint egy korábbi cikkünkben ismertettük, a Moderna rák elleni vakcinája igen bíztató eredményeket mutat. Most újabb hírekről tudunk beszámolni.

| InforMed Hírek29   InforMed | Győri, I.

Kép: STAT News

A Moderna orvosigazgatója, Dr. Paul Burton szerint a világ leghalálosabb betegségeire, például a rákra és a szívbetegségekre kifejlesztett vakcinák valószínűleg 2030-ra elkészülhetnek. 

Az mRNS (messenger RNS) technológia alapján működő eljárás nemcsak fertőző betegségek vagy a COVID-19 esetében alkalmazható, hanem sokféle betegségre, beleértve a rákot, a fertőző betegségeket, a szív- és érrendszeri betegségeket és az autoimmun betegségeket is.

Dr. Paul Burton úgy véli, hogy hamarosan olyan ritka betegségekre is létezni fognak mRNS-alapú terápiák, amelyek korábban gyógyíthatatlannak számítottak. Azt is elképzeli, hogy a genetikai okokra visszavezethető betegségek azonosítása lehetővé teszi majd ezeknek a betegségeknek az egyszerű és hatékony kezelését az mRNS technológiával.

A vállalat jelenleg is vizsgálatokat folytat ezeken a területeken, és a korai eredmények nagyon ígéretesek. Az mRNS alapú vakcinák és terápiák fejlesztése tehát új korszakot jelenthet a gyógyszerfejlesztésben, amelynek alapja a koronavírus elleni vakcina fejlesztése során alkalmazott technológia.

Az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala (FDA) már elismerte a Moderna által fejlesztett két új vakcinát, mint áttörést jelentő terápiákat. Az FDA áttörést jelentő minősítése akkor adódik, ha egy új kezelés korai vizsgálati eredményei lényegesen jobbak, mint a már meglévő terápiáké. Az egyik vakcina megakadályozza az időseknél a RSV (respiratórius syncytialis vírus) fertőzést, míg a másik segít a melanoma (bőrrák) kiújulásának megelőzésében. 

| Moderna, mRNS vakcina, rák vakcina
2023-05-24 17:22:39
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop