Hirdetés

Richter: előrelépés a cariprazine vizsgálatában

A Richter Gedeon Nyrt. és az Amerikai Forest Laboratories Inc. pénteken közös közleményben jelentette be, hogy pozitív előzetes eredményt hozott a fejlesztés alatt álló antipszichotikus vegyület, a cariprazine hatásosságát és biztonságosságát értékelő vizsgálat.

gyógyszeripar, cariprazine vizsgálat |

MTI Hírek11

A vegyület, amelyet az antidepresszáns kezelésre nem kielégítő választ adó felnőtt betegeknél kiegészítő kezelésre szánnak, a placebóhoz viszonyítva statisztikailag szignifikáns javulást hozott a kezelésben részesített csoportnál.

Biztatóak a vizsgálat pozitív eredményei - idézte a közlemény Szombathelyi Zsoltot, a Richter kutatási igazgatóját, aki megerősítette a cég elkötelezettségét a cariprazine fejlesztésének folytatása mellett.

Beke Zsuzsa, a vállalat kommunikációs igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a vizsgálatot olyan betegeknél végezték, akiknél nem voltak hatásosak az egyéb antidepresszáns szerek. Még egy pozitív eredményre van szükség a hatásosság bizonyítására, ez a vizsgálat folyamatban van, eredmény 2015 közepére várható.

A cariprazine nevű antipszichotikumot skizofréniában és bipoláris mániában szenvedő felnőttek kezelésére fejleszti közösen a Richter és az amerikai Forest Laboratories.

Beke Zsuzsa elmondta, hogy a második negyedévben folytatnak további megbeszéléseket az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatalával (FDA) az ügyben.

gyógyszeripar, cariprazine vizsgálat

2019-11-04 20:25:40

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop