ÚJ

Négyszázmillió forintot csalt el négy budapesti gyógyszertár

Négy fővárosi gyógyszertár csaknem négyszázmillió forint ártámogatást vett fel jogosulatlanul egy csontrák elleni készítmény forgalmazásával kapcsolatban - közölte a Nemzeti Adó-és Vámhivatal pénteken az MTI-vel.


Richter: újabb pozitív vizsgálati eredmények a cariprazine vizsgálatában

Pozitívak a fejlesztés alatt álló antipszichotikus vegyülettel, a cariprazine-nal a bipoláris depresszió kezelésében végzett vizsgálat előzetes eredményei - tette közzé a Richter Gedeon Nyrt. és a Forest Laboratories Inc. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn.


Richter: előrelépés a cariprazine vizsgálatában

A Richter Gedeon Nyrt. és az Amerikai Forest Laboratories Inc. pénteken közös közleményben jelentette be, hogy pozitív előzetes eredményt hozott a fejlesztés alatt álló antipszichotikus vegyület, a cariprazine hatásosságát és biztonságosságát értékelő vizsgálat.


Jogsértő reklámozás miatt bírságolt a GVH két gyógyszeripari céget

Jogsértő reklámozás miatt bírságolt meg a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) két gyógyszeripari céget, a Laboratoires Boiron SA-ra 10,2 millió, a Boiron Hungária Kft.-re 12,6 millió forint bírságot szabtak ki - tájékoztatta a versenyhivatal pénteken az MTI-t.


Világgazdaság - Megállapodást szeretnének a gyógyszergyártók

A gyógyszeripar együttműködésre törekszik a kormányzattal annak érdekében, hogy a betegek a jövőben is hozzájussanak a legújabb terápiákhoz - mondta a Világgazdaságnak Jakab Zoltán, az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének (AIPM) új elnöke.


Egészségügyi államtitkárság: a lakosság 7,5 milliárddal fizetett kevesebbet a támogatott gyógyszerekért

Az elmúlt évben a betegek 7,5 milliárd forinttal fizettek kevesebbet a támogatott gyógyszerekért, és a páciensek nagyobb arányban jutnak hozzá az olcsóbb, helyettesíthető készítményekhez - mondta el Beneda Attila, az egészségügyért felelős államtitkárság kabinetfőnöke a kormány weboldalán látható videoüzenetében.


GKI: a betegek drágábban és nehezebben jutnak hozzá a gyógyszerekhez

A GKI egészségügykutató intézete legfrissebb felmérése alapján azt állapította meg, hogy a betegek a néhány évvel ezelőttinél "drágábban és nehezebben jutnak hozzá a gyógyszerekhez".


Veszélyes étrend-kiegészítőkre hívja fel a figyelmet az ÁNTSZ

Az interneten megrendelhető veszélyes étrend-kiegészítőkre hívta fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) csütörtökön Facebook-oldalán.


OEP: sikeres a másfél éve indított gyógyszergyártói árverseny

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) sikeresnek nevezte a másfél éve elindított gyógyszergyártói árversenyt, az úgynevezett vaklicitet, amelynek eredményeként tavaly hétmilliárd forint volt a lakossági megtakarítás 2011-hez képest.


Gyógyszerárcsökkenést hozott a legutóbbi vaklicit

Több mint hétszáz gyógyszer ára csökken áprilistól átlagosan 14,2 százalékkal a legutóbb megtartott úgynevezett gyártói vaklicit eredményeként - közölte az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) szerdán az MTI érdeklődésére.


| 2 | |

Web Design & Development Prowebshop