ÚJ

Meghirdették az Év gyógyszerésze pályázatot

Meghirdették az Év gyógyszerésze pályázatot, az érdeklődők április 30-ig szavazhatnak a jelöltekre a verseny honlapján.


Több figyelmet igényel a grapefruit és egyes gyógyszerek kölcsönhatása

A grapefruit és egyes gyógyszerek közötti, esetlegesen veszélyessé váló kölcsönhatásra hívják fel a figyelmet kanadai kutatók a Canadian Medical Association Journal című orvosi folyóiratban.


Gyógyszeripari korrupció Horvátországban

A horvát államügyészség korrupció és szervezett bűnözés elleni irodája (USKOK) hétfőn Horvátországban vesztegetés gyanújával őrizetbe vette a ludbregi Farmal gyógyszeripari cég egész vezetőségét és 27 területi képviselőjét annak a legalább három hónapja tartó nyomozásnak az eredményeként, amelyet több száz háziorvosra is kiterjesztettek - jelentette a helyi média.


Biztonságosabbá tenné a gyógyszereket az Európai Unió

Az egészségügyért felelős szakminiszterek uniós tanácsa elfogadta azt az irányelvet, amelynek értelmében a gyógyszerforgalmazók kötelesek lesznek például megindokolni, miért vonnak vissza egy terméket a piacról - tudatta csütörtökön a tanács.


Nielsen: nőtt a recept nélkül kapható gyógykészítmények forgalma

A recept nélkül kapható gyógyszerekből és gyógyhatású készítményekből 7 százalékkal nagyobb bevételt ért el a kiskereskedelem az idén az első félévben, mint a tavalyi év azonos időszakban, darabszámban a forgalom 2 százalékkal bővült - közölte a Nielsen piackutató vállalat pénteken az MTI-vel.


Új gyógyszerek készülhetnek hüllőméregből

Egyes hüllők mérgét már most is használják gyógyszerek előállítására, de közvetlen emberi alkalmazásra általában halálosak ezek a vegyületek. A kígyók és gyíkok "újrahasznosított" toxinja azonban biztonságos lehet - állítják liverpooli kutatók.


OEP: csak a legnagyobb mértékben támogatandó gyógyszerek befogadásáról nincs döntés

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) közlése szerint csak az emelt és a kiemelt támogatású, új terápiás területre vonatkozó gyógyszerek esetében állt le a döntéshozatal; Bidló Judit, az ártámogatási főosztály vezetője ezt azzal indokolta hétfőn az MTI-nek, hogy az említett készítmények nagy pénzkiáramlással járnak, és emiatt speciális eljárást igényelnek.


Tavasztól legálisan hozzáférhetőek lesznek a marihuána alapú gyógyszerek Csehországban

Várhatóan a jövő tavasztól már törvényesen is hozzáférhetővé válnak a marihuána alapú gyógyszerek Csehországban. Egy adagnyi "kender" ára 1200 korona (mintegy 13.500 forint) körül lesz - írja a Mladá Fronta Dnes című cseh liberális napilap hétfőn.


A gyógyszerbiztonság fokozását célzó rendelet lépett életbe

A gyógyszerek biztonságosságát növelő, a mellékhatás-bejelentések hatékonyabb kezelését és a mellékhatások megelőzését szolgáló rendelet lépett életbe - közölte az egészségügyi államtitkárság csütörtökön az MTI-vel.


A sztatinok szív- és érrendszeri haszna meghaladja a diabétesz kockázatát

A koleszterinszintet csökkentő sztatinok egyes embereknél növelik a cukorbetegség kialakulásának kockázatát, ám ezt az ártalmat meghaladja annak haszna, hogy csökkentik a szívroham és szélütés előfordulásának valószínűségét - írták amerikai kutatók a The Lancet című brit orvosi folyóiratban közzétett tanulmányukban.


| | 3 |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop