ÚJ

Alvás helyett ne szedjünk tablettát

A modafinilt francia kutatók fedezték fel három évtizeddel ezelőtt és hamar kiderült, hogy rendkívül alkalmas az éberségi állapot fenntartására, ezért olyan betegek kezelésére kezdték alkalmazni, akik túlzott, szinte állandó álmosságban szenvednek, egész nap alszanak. Az igen népszerűvé vált szer mind több veszélyes mellékhatásra is fény derült - figyelmeztet az amerikai gyógyszerügyi hatóság közleménye.


Lenyelhető, porszemnyi mérőműszert engedélyezett az FDA

Az amerikai gyógyszerügyi hatóság engedélyezte annak a lenyelhető, apró műszernek a forgalomba hozatalát, amely jelzi a gyógyszer bevételének idejét, vagy a szívműködés szaporaságát a bőrön keresztül. Az új eszköz alapvetően megváltoztathatja a diagnosztikát és a gyógyszeres kezelést egyaránt.


Patikanap - Kamarai elnök: a gyógyszerészek a népegészségügy kihagyhatatlan szereplői

A magyar gyógyszerészek többletszolgáltatásokat nyújtanak az egészségügyben, és kiemelt szerepet vállalnak a népegészségügyi programokban, a krónikus népbetegségek megelőzésében - mondta Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke Békéscsabán, a IX. országos patikanap megnyitóján az MTI-nek.


| | | 4
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop