Legutóbbi cikkek

Az aszpirin 120 éves

Százhúsz éve, 1897. augusztus 10-én Felix Hoffmann német vegyész először állított elő sikeresen vegytiszta és stabil formában acetilszalicilsavat, és ezzel megszületett az aszpirin, a világ egyik legismertebb és legsokoldalúbb gyógyszere. Az MTVA Sajtó- és Fotóarchívumának anyaga:


Luc Montagnier, az AIDS-vírus felfedezője 85 éves

Nyolcvanöt éve, 1932. augusztus 18-án született Luc Montagnier francia virológus, az AIDS-vírus egyik felfedezője. Az MTVA Sajtó- és Fotóarchívumának összeállítása:


A "molekuláris olló" kifejlesztői osztoznak idén az egyik legmagasabb összegű amerikai orvosi díjon

A DNS szerkesztésére alkalmas célratörő és hatásos módszer, a CRISPR/Cas9 technika, vagyis a "molekuláris olló" kifejlesztői osztoznak idén az orvosi és biomedicina kutatásokért járó egyik legmagasabb összegű amerikai orvosi díjon, az Albanyi Orvosi Egyetem elismerésén (Albany Medical Center Prize).


Meghalt a német orvos-apáca, aki segített felszámolni a leprát Pakisztánban

Meghalt Ruth Pfau német származású lepraorvos és szerzetesnő, akinek köszönhetően sikerült felszámolni a leprát Pakisztánban.


Elhunyt 105 évesen a világ leghosszabb ideig praktizáló orvosa

Elhunyt 105 évesen a világ leghosszabb ideig praktizáló orvosa, a japán Hinohara Sigeaki, az egészséges életmód és a hosszú élet "apostola", akinek része volt abban, hogy honfitársai ma a leghosszabb életűek közé tartoznak a világon.


Elhunyt Kovács Ádám feltaláló, vállalkozó

Hetvennyolc éves korában meghalt Kovács Ádám feltaláló, vállalkozó, a Celladam cégcsoport alapítója és vezetője kedden - közölte a család csütörtökön az MTI-vel.


Meghalt Dévény Anna gyógytornász

Életének 81. évében elhunyt hétfőn Dévény Anna gyógytornász, művészi torna szakedző, a mozgásrehabilitációs Dévény-módszer kidolgozója - tudatta a Dévény Anna Alapítvány az MTI-vel.


Debrecenben felavatták Árvay Sándor szülészprofesszor szobrát

Árvay Sándor szülészprofesszorra, a Debreceni Egyetem (DE) szülészeti és nőgyógyászati klinikája egykori igazgatójára emlékeztek pénteken, halálának 20. évfordulóján Debrecenben.


MTA-közgyűlés - Vizi E. Szilveszter: az Akadémiai Aranyérem a legnagyobb megtiszteltetés

Az Akadémiai Aranyérem a lehető legnagyobb megtiszteltetés minden magyar tudós számára, hiszen életműdíjról van szó, amelyet évente egy akadémikusnak ítélnek oda egész kutatói pályafutása elismeréseként - mondta az MTI-nek Vizi E. Szilveszter Széchenyi-nagydíjas agykutató, aki hétfőn, a Magyar Tudományos Akadémia 188. közgyűlésén vehette át az MTA legrangosabb kitüntetését.


Meghalt Mark Wainberg, az AIDS-kutatások egyik úttörője

Hetvenegy éves korában váratlanul meghalt Mark Wainberg professzor, az AIDS-kutatások egyik úttörője - jelentette be az ENSZ AIDS-ellenes Programjának (UNAIDS) illetékese.


| | | 4 | |
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop