ÚJ

Meghalt Riskó Tibor orvos

Rövid szenvedés után, életének 94. évében, vasárnap elhunyt Riskó Tibor orvos, a tüdő- és gerincgyógyászat kiemelkedő személyisége, a modern magyar gerincsebészet kialakítója, a magyar egészségügy kimagasló alakja - közölte a család az MTI-vel.


Elhunyt Oliver Smithies Nobel-díjas genetikus

Elhunyt Oliver Smithies amerikai genetikus, a 2007-es orvosi Nobel-díj egyik kitüntetettje.


Kisbolygót neveztek el Vizi E. Szilveszterről

Vizi E. Szilveszter Széchenyi Nagydíjas agykutató, a Magyar Tudományos Akadémia volt elnöke lett Az Év Ismeretterjesztő Tudósa Díj - Kisbolygóval honoris causa című elismerés idei kitüntetettje. A díjat kedden adták át Budapesten, az Uránia Csillagvizsgálóban.


Elhunyt Klein György magyar származású svéd sejtbiológus, onkológus

Életének 92. évében, december 10-én elhunyt Klein György magyar származású svéd sejtbiológus, immunológus, onkológus - tudatta a Semmelweis Egyetem honlapján.


Meghalt Bárányi Ferenc orvos, író, politikus, a bánsági magyarság kiemelkedő személyisége

Hosszan tartó, súlyos betegség után életének 81. évében elhunyt Bárányi Ferenc temesvári orvos, író, politikus, a bánsági magyarság kiemelkedő személyisége, első szabadon választott parlamenti képviselője, volt romániai egészségügyi miniszter, a romániai Máltai Szeretetszolgálat alelnöke - közölte pénteken az MTI-vel a család.


Meghalt Eckhardt Sándor, a magyarországi daganat-kemoterápia megalapozója

Életének 89. évében meghalt Eckhardt Sándor, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, az Országos Onkológiai Intézet nyugalmazott főigazgatója, akit a magyarországi daganat-kemoterápia megalapozójaként és a klinikaionkológus-képzés beindítójaként tisztelnek.


Az ÁNTSZ megalapítására emlékeztek a 25. évfordulón

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) létrejöttére emlékeztek megalakulásának 25. évfordulóján szerdán az Országházban.


Orvosi Nobel-díj 2016

A sejtkutatás területén elért eredményeiért Oszumi Josinori japán tudós kapja az idei orvosi-élettani Nobel-díjat - jelentették be hétfőn a Karolinska Intézetben Stockholmban.


Kresz Géza, a magyarországi mentőszolgálat megszervezője 170 éve született

Százhetven éve, 1846. augusztus 30-án született Kresz Géza orvos, a magyarországi mentőszolgálat megszervezője. Az MTVA Sajtó- és Fotóarchívumának portréja:


Elhunyt Donald Henderson, a fekete himlő kiirtásában kulcsszerepet játszó amerikai orvos

Nyolcvanhét éves korában elhunyt Donald Henderson amerikai orvos és járványkutató, aki annak idején kulcsszerepet játszott a fekete himlő felszámolásában.


5 | | | | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop