Jacutin emulzió és gél (lindanium, benzil-benzoát, p-hidroxi-benzoesav)

|
Javallat: rühesség, fejtetvesség.

Alkalmazás: fejtetvesség esetén a gél használatos. Melegvízzel, hajsamponnal megtisztított még nedves hajba kell bedörzsölni, ismételt fésüléssel a hajszálakon és a hajas fejbőrön egyenletesen el kell oszlatni úgy, hogy a tarkóra, halántékra is kerüljön. A haj hosszától függően a kezeléshez kb. 1 evőkanál gél szükséges. A gélt 3 nap után lehet kimosni a hajból, a sertéket is elpusztítja. 8-10 nap múlva a kiújulás felismerésére kontrollvizsgálat szükséges.

Lapostetű esetén a géllel kell az érintett bőrfelületet a fentiek szerint kezelni.

Rühesség esetén az emulzió, de a gél is alkalmazható. A bőrt szintetikus mosószerrel és meleg vízzel meg kell tisztítani. Este a fej kivételével az egész testet (a talpat is) az emulzióval be kell dörzsölni. Az ujjközök, az ízületek feletti részek, a hónaljárok, a mellbimbó környéke, a nemi szervek és a tarkótájék különös gondossággal kezelendő. A fej kezelése csak akkor szükséges, ha ottrühatkát találunk. Reggel a készítmény maradványait le kell mosni.

A kezelést 3 egymást követő nap meg kell ismételni. A beteggel érintkező - személyeket is kezelni kell. A kezelés után a kezelést végzők alaposan mossanak kezet.

Rühesség kezelése 10 éves kor alatt:

3 - 10 éves korig 3 óra múlva kell lemosni a szert és ezt másnap is megismételni.3 éves kor alatt első nap csak a test köldöktől lefelé eső része, második nap csak az ettől felfelé eső rész, a harmadik napon ismét a lefelé, majd negyedik napon a köldöktől felfelé eső rész kezelendő. A szert mindegyik alkalommal 3 óra múlva mossuk le.3 éves kor alattiak kezelése gyógyintézetben javasolt.

A beteg tudomására kell hozni: kozmetikai szerek egyidejű használata kerülendő. A kezelés alatt naponta cseréljünk fehérneműt, ágyneműt, törölközőt. A ruhaneműket főzzük ki. A nem kifőzhetőket legalább 5 napon át szellőztessük. A személyes használati tárgyakat, pl. a fésűt is alaposan meg kell tisztítani. Vigyázzunk, hogy szembe, szájba, nyálkahártyára ne kerüljön.

Mellékhatás: túl nagy adag esetén a bőrből felszívódva hányingert, hányást, görcsöket, szívdobogást válthat ki.

Ellenjavallat: érzékenység valamilyen összetevőre, pl. a tartósítószerként is ismert p-benzoesavra, terhesség, szoptatás.

2004-05-21 20:43:41
|
+ További hírek
+ További egészségpolitika
hirdetés
^