Főoldal » Betegségek » Fertőző betegségek » Vírusfertőzések » Madárinfluenza »

Először azonosították emberben a H7N4 madárinfluenza vírustörzset

A kínai egészségügyi tárca közlése szerint a H7N4 madárinfluenza vírustörzset azonosítottak emberben a kelet-kínai Csiangszu tartományban, a világon ez az első igazolt emberi fertőzés - közölte a hongkongi egészségvédelmi központ szerdán.


Madárinfluenza - Az állategészségügyi veszélyhelyzetek megelőzését segítő útmutató készül

Az állategészségügyi veszélyhelyzetek megelőzését segítő útmutatók kidolgozásáról állapodott meg a Földművelésügyi Minisztérium (FM) és a Baromfi Termék Tanács (BTT).


Ismét madárinfluenzát azonosítottak az Egyesült Államokban

Madárinfluenza-megbetegedést regisztráltak Indianában, az Egyesült Államok egyik középnyugati államában - közölte pénteken a szövetségi agrárminisztérium, figyelmeztetve, hogy csak a gyors reagálás állhatja útját egy a tavalyihoz hasonló, nagyobb járvány kitörésének.


Szükségállapotot hirdettek ki Nebraskában a madárinfluenza terjedése miatt

Szükségállapotot hirdettek ki pénteken az amerikai Nebraska államban a madárinfluenza-járvány rohamos terjedése miatt. Korábban hasonló intézkedést hoztak Wisconsin, Minnesota és Iowa államban is.


Szükségállapotot hirdettek Iowában a madárinfluenza terjedése miatt

Szükségállapotot hirdettek pénteken az egyesült államokbeli Iowában is a madárinfluenza-járvány rohamos terjedése miatt.


Újabb halálos áldozata van Kínában a madárinfluenzának

Újabb ember halt meg a madárinfluenza H7N9-es altípusa okozta fertőzésben szombaton Kínában, az ország keleti részén fekvő Anhuj tartományban.


Több mint kétmillió baromfit vágtak le Tajvanon madárinfluenza miatt

Eddig már több mint kétmillió baromfit kellett levágni a terjedő madárinfluenza-járvány miatt Tajvan szigetén, a legfrissebb hírek szerint egy védett madárfaj, a feketearcú kanalas gém egy példánya is a fertőzés áldozatai között van.


Európában először mutatták ki vadon élő madárban a H5N8 vírustörzset

Európában először mutatták ki vadon élő madárban a madárinfluenzát okozó vírus különösen veszélyes H5N8 törzsét: a Mecklenburg-Elő-Pomeránia német szövetségi tartományban talált, kórokozót hordozó madarat lelőtték. A fejlemény miatt a német kormány hétfőre válságtanácskozást hívott össze.


Újabb halálos áldozata van a madárinfluenzának Egyiptomban

Egyiptomban meghalt egy harmincéves nő a madárinfluenza néven ismert H5N1 vírus okozta fertőzés következtében Minja tartományban - jelentette be az egészségügyi minisztérium a szerdára virradó éjjel.


Erősen fertőző madárinfluenza-vírus bukkant fel Hollandiában

A madárinfluenza egy erősen fertőző válfaja bukkant fel Hollandia középső részén egy baromfitelepen, a holland hatóságok a fertőzés terjedésének elkerülése érdekében átmenetileg az egész országban betiltották a szállítást valamennyi baromfifarmról.


Új madárinfluenza-vírust találtak Németországban

A madárinfluenza-vírus Európában új, H5N8 altípusú, különösen veszélyes törzsének megjelenését jelezték egy északnémet pulykafarmról - közölték szerda este a helyi hatóságok.


Nem sértettek uniós jogot a madárinfluenza elleni nagybaracskai intézkedések

A Nagybaracska területén, a madárinfluenza veszélye miatt elrendelt magyar védőintézkedések összhangban vannak az uniós joggal - mondta ki csütörtökön ismertetett ítéletében a luxembourgi Európai Bíróság.


Halálos áldozatot követelt a madárinfluenza új, H5N6-os altípusa Kínában

Belehalt betegségébe az a kínai férfi, akin a világon legelső alkalommal mutatták ki a madárinfluenza H5N6-os altípusát. A szakértők szerint elszigetelt esetről van szó, járványra nem kell számítani.


Eddig 96 halálos áldozatot követelt a madárinfluenza Kínában

Kilencvenhat ember halt meg a madárinfluenza H7N9-es altípusa okozta fertőzésben Kínában idén. A meleg idő beköszöntével csökkent a megbetegedések száma.


Újra terjed a madárinfluenza-járvány Észak-Koreában

Néhány hete újra terjed a madárinfluenza-járvány Észak-Koreában, már sok ezer baromfit le kellett vágni - jelentette szerdán a KCNA észak-koreai hírügynökség.


Csirkék tízezreit vágták le a madárinfluenza-fertőzés miatt Kantonban

Több mint 80 ezer csirkét vágtak le kényszerből a dél-kínai Kanton tartomány Csuhaj városában, mert egyes példányokban kimutatták a madárinfluenza H7N9-es altípusát - jelentette a kínai média csütörtökön.


Idén már 72 ember halt bele a madárinfluenzába Kínában

Az év első két hónapjában 72 ember halt meg Kínában amiatt, hogy megfertőződött a madárinfluenza H7N9-es altípusával. Ez azt jelenti, hogy idén már eddig több emberéletet követelt a betegség, mint tavaly egész évben.


Legalább ötven emberéletet követelt Kínában a madárinfluenza tavaly március óta

Becslések szerint legalább 80 milliárd jüan (3 ezer milliárd forint) veszteséget hozott a kínai gazdaságban és több mint ötven emberéletet követelt a madárinfluenza tavaly március óta fertőző H7N9-es altípusa, amely továbbra is aktívan jelen van az ázsiai országban.


H7N9-ellenes vakcinát fejlesztettek ki sanghaji kutatók

Kísérleti egereken hatásosnak bizonyult oltóanyagot fejlesztettek ki sanghaji kutatók a madárinfluenza H7N9-es altípusa ellen - adta hírül pénteken a Sanghaj Televízió.


Egyre gyakoribb és végzetesebb a madárinfluenza Kínában

Egyre jobban terjed a madárinfluenza H7N9 altípusa Kínában. A fővárosban egy 73 éves csirketartó gazda a legutóbbi fertőzött, a férfi állapota válságos - jelentette a kínai média pénteken.


1 | | | |
hirdetés